Човекът, без когото Обама нямаше да стане президент, впечатли пловдивски студенти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:55 / 16.02.2021
3876
Публична онлайн лекция пред студенти, докторанти и преподаватели на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ изнесе политическият експерт от САЩ Дан Шомон. Той е определян като човека, без когото Барак Обама нямаше да бъде избран за президент, и в момента има близки контакти с администрацията на новоизбрания Джо Байдън.

Лекцията постави началото на т. нар. открита катедра, посветена на 60-годишнината на Пловдивския университет, в рамките на която изявени учени, университетски преподаватели, културтрегери, бизнесмени и политици ще получат право на академична трибуна.

Специалният гост-лектор Дан Шомон участва в събитието на ПУ "Паисий Хилендарски“ по покана на доц. д-р Алексей Петров, ръководител на катедра "Политически науки и национална сигурност" при Факултета по икономика и социални науки.

Кой е Дан Шомон? 

Политически експерт с особено значим личен принос в американския политически процес, принципал и собственик на "Dan Shomon Inc“. Фирмата му представлява компании и организации, за които разработва стратегии за развитие  на разнообразен международен бизнес, за устойчивост на отношенията с държавата, осъществява политическо консултиране, координира връзките с обществеността. 

Част от клиентите на Дан Шомон са в списъка на 500-те най-големи компании в САЩ, сред които са Pfizer, Adobe, Broadcom/CA Technologies и Motorola. През настоящата година компанията на Дан Шомон, която е базирана в Чикаго, отбелязва своята 20-годишнина.

Модератор на виртуалната дискусия с известния американски политик и бизнес консултант беше гл. ас. д-р Даниела Пастармаджиева, научен секретар на катедрата.

Основни участници в лекцията бяха студентите, докторантите и преподавателите от различни факултети на Пловдивския университет.  Към тях като слушатели се присъединиха студенти и представители на катедра "Политология“ в УНСС, Софийския университет и Варненския икономически университет, както и Виолина Накова от Съюза за стопанска инициатива.

Всеобщо удовлетворение и интелектуално удоволствие предизвика горещата дискусия по проблемите на днешна Америка, световния ред и новата нормалност в глобален аспект. В двойно надвишеното време за въпроси и отговори академичната общност на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ демонстрира дълбок професионализъм, впечатляваща осведоменост и модерно мислене.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).