Чолаков: Не виждам какво лошо се случи по време на управлението на ГЕРБ, сега България е една фалирала страна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:03 / 18.04.2022
1085
Държавата се срина за една година и това са факти. Това заяви по Нова тв депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му държавният резерв към момента е под санитарния минимум.

 

"България е фалирала страна. Това е резултат от войната срещу политическата система. В хора на тази война управлението беше поверено на авантюристи. Не виждам какво през 12-те години от управлението на ГЕРБ какво толкова лошо се е случило на страната. Всичко показваше, че вървяхме нагоре. Имаше няколко олигарха, които попаднаха под фокуса на внимание. Те нямаха друг полезен ход, освен после да обвиняват в рекет. Войната срещу политическата система съвпадна с арестуването на някои от тези хора и повдигането на обвинения. Прокуратурата започна да си върши работата, защото факт е, че през всички години на прехода, прокуратурата се въздържаше да посегне на най-големите олигарси.

По отношение на съдебното решение за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Чолаков обясни, че то е очаквано и справедливо.

"Съдът отсъди справедливо, решението беше логично. Това, което не очаквах беше, че организаторите на ареста са толкова безогледни и некомпетентни. Не можех да повярвам, че няма да има обвинения, че няма доказателства. Те просто са го хванали и са го арестували. Това е абсолютна милиционерщина от най-дивашките времена на комунизма", допълни той.

По думите му Борисов няма да съди нито държавата, нито конкретни личности.

"Такова дискредитиране на Петков, Бориславова и Рашков, не съм допуска;, че могат да си причинят сами. За нас Кирил Петков вече не е министър-председател", уточни Чолаков.

Радомир Чолаков коментира още, че опозицията сама по себе си не може да предизвика падане на правителството.

"Дори да искаме вот на недоверие, вероятно те ще го отхвърлят. Ние не стоим да се радваме на случващото се в държавата. Боли ни. Но правителството се срива само, то стъпи върху лъжи с идването си", каза още той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).