Читател: Опитаха се да ме измамят!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 19.06.2021
20786
Читател се свърза с Plovdiv24.bg, за да предупреди:

Здравейте, онзи ден за малко да стана жертва на изобретателни телефонни измамници. Излагам подробно цялата случка с надеждата да публикувате, за да бъдат предпазени граждани и фирми от подобни измами. В понеделник ще входирам сигнал и в МВР.

На 16.06.2021 в 13:26 ч. получих обаждане. Обади ми се жена, която се представи, че е от фирма Online Bulgaria. Доколкото разбрах, фирмата им представлява онлайн каталог. Бях попитан с какво се занимава фирмата ми, какво е работното време и други подобни въпроси, за да обновят информацията в техния каталог.

След това ми бе съобщено, че ще издадат фактура за около 200 лева (не помня точната сума) за извършената услуга, както били направили и миналата година. Заявявам, че никога не сме потвърждавали/желали услуга от тази фирма и не сме имали взаимоотношения с тях.

По телефона им отговорих да си направят проверка, тъй като не знам за какво става въпрос и разговорът приключи. Стана ми любопитно и проверих на сайта onlinebulgaria.bg - дори не е вписана фирмата ми.

На 17.06.2021г. получих sms от куриерска фирма "Еконт" да очаквам доставка с наложен платеж 250,80 лв. По-късно същия ден получих обаждане от офиса на фирмата ми (тъй като не бях там в момента) с информация, че куриер на Еконт носи пратка от Онлайн България и трябва да се платят 250,80 лв. Съобщих да откажат пратката, тъй като това очевидно е опит за заплащане не само на незаявена, но и на неизвършена услуга – т.е. измама.

На 18.06.2021г. в 10:51ч. получих обаждане от същата жена. С цялата си наглост продължава комуникацията с мен и ме попита защо не сме платили на куриера и ми обясни, че били извършили някакви онлайн услуги за сайта/фирмата ни, като този път ми цитира различни неща от първия разговор, като например някакви айфреймове. Отделно ме предупреди, че имат записани разговори с мен и задължително трябва да платя сумата по фактурата. Отново заявявам, че това са неистини и никога не сме поръчвали услуги на тази фирма.

Поради очевидния опит за измама потърсих в интернет и попаднах на излъгани хора от "Онлайн България" и други подобни наименования. Жената с всяка секунда става по-агресивна и явно някои хора поддават. Внимавайте, когато идва пратка с наложен платеж в офиса - място, където идват различни пратки всеки ден и по инерция може да се подпишеш на таблета на куриера, че си приел пратката и сумата става дължима.

Поздрави,

Ангел Петров

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).