Британецът, който премести компанията си от Лос Анджелис в Пловдив, с два нови проекта тук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:27 / 24.03.2021
15451
Шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън подготвя предстоящите си две продукции, които ще бъдат снимани в Пловдив. Това ще бъде следващия вълнуващ етап от приключението му в Пловдив, откакто преди три години се премести тук от Холивуд и основа дистрибуторската си компания, за да ръководи успешния релийз на последния си филм "Нито Вълк, Нито Куче".

Режисьорът търси актьори, статисти и хора, които се интересуват от работа във филмовата индустрия, за да създаде екип за предстоящите си проекти. Също, идеята му е да работи с пловдивски бизнеси и марки, за да представи чудесните местни компании в района.

В това число търси и места като ресторанти и барове, тъй като целта е да се снима възможно най-много в Пловдив, и да се обърне внимание на китните пловдивски локации. Филмите са способ да се представи продукт по оригинален начин и би било страхотно да се използва тази възможност, за да се покажат не само красотата на Пловдив на екрана, но и характера на града отразен в дрехите на героите, направени в Пловдив, или светлинни тела и мебели, произведени в града, например.

Първият от два игрални филми ще носи загадъчното име "Ретроспект" и представя мистериозна история за любов и убийства с обрат в сюжета, правейки го вълнуващ за публиката. Можете да следите прогреса на филма в страниците във фейсбук и инстаграм, където ще получите повече информация за кастингите, както и снимки и детайли около самото снимане на проектите.

Вторият игрален филм ще бъда по-голяма продукция - международен трилър, чийто главен герой е българка. Филмът ще бъде заснет в живописните покрайнини на града, както и в сърцето му. Част от по-големия план на Стивън е да създаде и обучи местен екип, за да не се налага да наеме екип от София или чужбина, с идеята да влее бюджета си в Пловдив.

Той е сигурен, че града е дом на невероятен талант и само чака възможност за изява във света на филмите, тъй като обикновено това е ограничена възможност извън София, но е нещо, което Стивън е решен да промени. Режисьорът е започнал да набира филмовата си екипировка в града, която планира да отдава под наем на местни режисьори.

Последният игрален филм на Стивън Симпсън - "Нито Вълк, Нито Куче" има най-дългият релийз в Щатите за последното десетилетие, и това бе дирижирано изцяло от пловдивския му екип. "Нито Вълк, Нито Куче" се представи отлично и в българските кина наравно с останалите международни филми, показани по екраните тогава.

Тъй като вече компанията е установено име в бранша, това гарантира, че филмите му ще бъдат показани в кина, с които вече е работил, което му позволява да има по-голяма свобода от повечето режисьори, за да създаде компания, която ще снима, продуцира и дистрибутира собствената си работа, вместо да разчита на финансиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).