Благотворителна изложба в помощ на деца със социални нужди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:39 / 07.06.2021
976
"Зонта клуб Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града на благотворителна  изложба  със заглавие “Фрагменти..."  на Елена Ролева-Кабир.

Откриването на изложбата е утре от 17.00 часа в галерия "Червеното  пони“ на ул. "Д-р Стоян Чомаков“ № 5а в Стария град.

Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба “ Подай ръка  сбъдни мечта - да откриваме заедно света", насочен към подпомагане на деца със социални нужди, придвижващи се с чужда помощ.

Целта на проекта е тези деца да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства. 

Етапите на проекта са два:

В първия етап усилията на организацията са насочени към осигуряване на възможност и средства за излизане на децата от дома им, посредством платформи.

Във втория етап , съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до училище, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

Художничката Елена Ролева - Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя изложбата "Фрагменти..." разказва цветни истории на емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения.

Тя използва много оригинален подход при създаването на творбите си – рисува с пръсти. Освен това първо избира цветовете, а сюжетите се раждат на платното в хода на рисуването. Благотворителната изложба може да бъде видяна до 13 юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).