Бебето от БСП: Има разцепление

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
15:37 / 12.07.2021
5893
Не успяхме да обясним на твърдото ни ядро начина за гласуване с машини и хората се притесниха. Така бившият депутат от БСП Иван Петков /Бебето/ коментира пред Plovdiv24.bg изборният резултат на партията в Пловдив от вчера. 

"Въпреки това, за мен машинното гласуване показа, че това е коректният начин за упражняване на вот. Ние бяхме първите защитници и желаещи да се въведе този начин на гласуване, но явно не съумяхме да покажем на избирателите си как да го направят. От вчера получавам сигнали от близки хора, които не са отишли до урните, което е наш проблем", добави Петков.

Той каза още, че кампанията на БСП не е била правилна - както на национално, така и на местно ниво, а техните медийни изяви не са стигнали до хората. "Но ние оставаме единствената лява партия. Очаквахме новосъздадената лява формация да ни доведе повече избиратели, но това не се случи. Въпреки това ние сериозно се капсулираме в рамките на два месеца", добави Иван Петков.

Той коментира още, че младите хора определено искат техният глас да бъде даден за дясното, а не за лявото. "Това показва, че ние не стигаме до тях и не сме атрактивни. Трябва в бъдеще да се търсят начини да се достигне до тях".

БСП трябва ясно да си даде сметка защо твърдото ядро не излезе да гласува както на 4-ти април, така и на 11-ти юли.

"Фактът, че за няколко месеца паднахме с толкова гласове е червен сигнал, който ни дават избирателите и трябва да се предприемат бързи действия. Защото идват президентски и парламентарни избори, които може да не са тази година, но догодина - да". 

Попитан дали да чакаме оставка на ръководното ниво на партията Петков отговори, че решението за оставки го взема Изпълнителното бюро, след самооценка. 

Причина за лошия резултат на партията в Пловдив е и разцеплението в структурата, коментира още Иван Петков

По думите му, този факт пречи още от 2019 година, когато бяха местните избори. Затова трябва бързо да се работи за обединение. Това е възможно с диалог. 

Според Петков подредбата на листата не е причина за ниския резултат. Както и да беше подредена тя, тях резултатът щеше да е същият. 

Вътрешните проблеми на организациите в страната и битките трябва да спрат. Някои от крилата водят битките лично и от финансова гледна точка, каза още ексдепутатът. 

В БСП наистина има разцепление и пътят е диалог и обединяване в името на идеалите, смята още Иван Петков

Той даде пример с други партии, които са били насочили политиките си към младите хора. Това трябва да се случи и със столетницата.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).