БСП представи кандидатите си за народни представители за Пловдив и областта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:10 / 16.06.2021
3015
Днес в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей - Пловдив се състоя представяне на кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България" за 16 MИР и 17 МИР. За събитието в Пловдив пристигна председателят на партията Корнелия Нинова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето част от изказването на Нинова:

"Обединението и съединението наистина ни правят силни и неслучайно сме избрали тази зала. "Съединение“. Още повече се радвам, че в нашите редици има представители на нашите коалиционни партньори, с които се обединихме и вече сме 16, чакаме и нови попълнения. Във времена на разделение, на омраза, на агресия и разединение ние даваме добрия пример за обединяване на съмишленици в обща кауза.

Днес имаме една задача - да кажем със самочувствие три истини. Първата истина е за промяната, която започна от нас в момента, в който отказахме да станем част от този модел. 

Днес новородили се политически субекти, присвоили си името "партия на промяната и на протеста" си позволяват да ни наричат "статукво". Не можем да приемем тази промяна на истината и заради нашите членове и симпатизанти, и заради онези смели българи, които през тези 4 години ни подкрепят и не се притесняват да казват истината и да вървим заедно. Промяната започна от нас - кажете го със самочувствие, защото е факт.

Втората истина, която трябва да произнесем на глас, е, че за краткия период от лятото досега много от новопоявилите се политически субекти свиха знамената на революцията, тихичко започнаха да присядат до "модела". Едни от тях се отказаха от мажоритарния вот, други се отказаха от преизчисляване на пенсиите и на косъм блокираха нашето предложение в 45-ия парламент това да стане факт. Трети от вчера подават ръка към ДПС за правителство. Единствено БСП, единствено ние, и през този кратък период на 45-ия парламент останахме последователни, твърди, принципни и каквото казахме - изпълнихме. 

Днес, в началото на кампанията, отново се поставя въпросът "Кой с кого ще прави коалиция и ще управлява". Първият въпрос е друг: "Кой какво иска и може да направи" и едва след това - с кого ще го прави. Нека кажем и третата истина - единствено БСП имаме цялостен план за управление на България. Имаме цялостен план за доразграждане на този модел, но и за създаване на нова справедлива, социална, модерна България. Ние не работим на парче, не мислим на парче и не правим политика на парче. 

В листата имаме изпълнителен директор на най-голямата борса за плодове и зеленчуци в областта. Аз съм сигурна, че на тази борса по-голяма част от това, което продават и купуваме, е чужда стока и затова ще кажа няколко думи за земеделие. Искаме да знаем всяка политическа сила, която претендира за властта, какво мисли да прави в областта на земеделието?

Защото ние сме ясни,  последователни и категорични: таван на субсидиите, пренасочване на една част от субсидиите към български плодове и зеленчуци, мляко и месо, защото българската земя може да храни българския народ. Възстановяване на напоителните системи, пряк достъп на зеленчуковите производители до пазари и тържища, скъсяване на веригата на доставки, грижа за българска храна в големите търговски вериги, но не само на думи, а с действия, държавна помощ за малкия и средния производител. 

Нека да стигне до най-малкото населено място, нека да погледнем честно хората в очите и да им кажем тези три истини. Какви бяхме в последните години - истинска, твърда, последователна, категорична и принципна опозиция, която не се купи и не се пречупи. Какви бяхме в последните месеци. Продължихме по същия начин. Каквото казахме - това направихме. И какви сме в бъдеще - ясната, конкретна, отново принципна и последователна алтернатива за България. Истината е нашата гаранция за победата на 11-ти. Пожелавам ви я на всички от сърце и най-вече - да я пожелаем за България. На добър час и успех!"

След официалната церемония Корнелия Нинова и кандидатите от 16 и 17 МИР от коалиция "БСП за България" направиха обща снимка пред паметника на Съединението.

Цялото изказване на Корнелия Нинова гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).