Адвокат Таков: Сезирали сме европейските институции заради репресията срещу моя клиент

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
07:35 / 01.06.2022
7800
Европейските институции, както и Висшият съдебен съвет са сезирани за репресия от страна на полицията и прокуратурата в Пловдив срещу обвинения за нанесена лека телесна повреда след стрелба в училище Михаил Дели-Славов. Това разкри вчера пред камерата на Plovdiv24.bg адвокат таков, който защитава правата в съда на 24-годишния Дели-Славов.

Юристът бе категоричен, че може да се загубят още няколко години, но в крайна сметка делото срещу неговия подзащитен ще приключи с оправдателна присъда.

Ето какво заяви адвокат Таков пред нашата медия:

За мен това дело е продължение на наказателната репресия, която прокуратурата и полицията осъществяват по отношение на моя подзащитен. Защото става въпрос за деяние, което се преследва по реда на частното обвинение. Обективната находка на увредата на т.нар. пострадал е "лека телесна повреда“. Няма хулигански мотив, да не говоря за двата патрона, за които се твърди, че той е преработил, както и оръжието, което го няма.

Това дело мина през обвинение за опит за убийство и съм сигурен, че накрая ще завърши с оправдателна присъда. Ще остане обаче тормозът, който се осъществява срещу моя подзащитен. Ние сме сезирали европейските институции, сезирали сме инспектората на Висшия съдебен съвет за начина, по който се е водило това производство.

Провалиха една учебна година на Михаил, провалиха му абитуриентския бал, стоя 8 месеца в ареста, за да се упражняват върху него всякакви процесуални действия, обвинения. И сега продължават с изсмукани от пръстите хулигански мотиви, изсмукани от пръстите твърдения за притежание на огнестрелно оръжие. Най-отговорно казвам, че това дело може да влезе единствено в пловдивския съдебен район. Във всеки друг район или прокуратурата ще го прекрати, или съдът ще го върне за доразследване. Но знаем, че Пловдив е град-модел в съдебната система и за съжаление, сега ще си губим няколко години времето, докато стигнем до оправдателна присъда.

Това дело се води вече 5 години, а обективната находка е лека телесна повреда. Т.е. няма как от такава лека телесна повреда да стане средна и т.н. Сякаш за някои хора ще бъде най-добре, ако това момче бъде арестувано и дочака под арест края на процеса.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на юреста пред камерата на Plovdiv24.bg!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
06.04.2024 БГ правосъдие: 7 години няма присъда за стрелбата в училище в Пловдив
01.03.2024 Нови подробности за стрелбата в училище в Пловдив заради момиче
04.07.2023 Филмите бледнеят: Нереални подробности за разправията между момчета в Пловдив заради ученичка
10.12.2022 Делото срещу обвинения за стрелба в пловдивско училище забуксува
31.05.2022 Обвиненият за стрелба в пловдивско училище със скандални твърдения
05.04.2022 Проговори обвиненият за стрелба в училище заради момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).