Уникални български гласове възраждат Старинния Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:17 / 16.06.2009
1950
Девет концерта в три цикъла ще възродят Старинен Пловдив като национална музикална сцена за високо изкуство в проект на летни сцени "Конюшните на царя" и община Пловдив. Първият цикъл се нарича "Уникалните гласове на България" и ще представи на 18 и 19 юни от 21 часа две български групи, които пеят рядко на родна сцена поради непрекъснатите си турнета по света - "Bulgarka Junior Quartet" и вокална формация "Дивна".

Вторият цикъл ще представи българските групи, които са развили в най-пълна степен националните характеристики на явлението "световна музика" - Стоян и Елица и група Ирфан. Концертите ще са на 24 и 25-ти юни от 21 часа.

Третият цикъл ще представи едни от най-известните български рок групи Остава /9 юли/, ПИФ /16 юли/, Габана /23 юли/, Фрий Стайл /11 септември/ в непозната светлина - с акустични концерти. Гвоздей на програмата ще бъде акустичното изпълнение на група "Сигнал" - на четвърти септември, които никога в своята дългогодишна практика не са правели подобен концерт. Цените на билетите на всички концерти са от 6 до 12 лева.

"Когато мислим за възраждането на Старинен Пловдив трябва да се грижим не само за камъка, но и за духа в него", е мнението на зам-кмета по културата в Пловдив Георги Шопов за амбициозния проект.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Евгени Минчев обиди Мария Бакалова. Унижението: От коя бакалия Ви...
Лоша новина за феновете на Джей Ло
Инфлуенсърка и бивша участника в "Биг брадър" стана "Мисис Пловди...
Според учените това са едни от най-умните животни
Иво Аръков си стегна багажа, обяви нещо гандиозно
Днес една от най-големите сексикони на Холивуд става на 94


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).