Дюнерите причиняват рак

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:17 / 13.09.2014
4623
Дюнерите могат да предизвикат рак, тъй като са пълни с Е-та. Това заяви гастроентерологът д-р Добринка Атанасова в ефира на ТВ7.

Все повече българи предпочитат да закусват, обядват и дори вечерят готова храна от заведенията за бързо хранене, вместо сами да приготвят здравословно меню. Причината е, че това е лесно и евтино. Малко преди 12:00 ч. на обяд пред закусвалните се извиват опашки от хора. Менюто не е здравословно, но хората явно не се притесняват от това и много от тях си хапват сладко-сладко и късно вечер. 

Проучвания показват, че всеки четвърти българин закусва с тестени изделия, а над 50% от българите не спортуват, което води до затлъстяване и здравословни проблеми. Почти половината от децата у нас не закусват вкъщи. Проучване сочи, че всяко трето дете си купува закуска от училище. Експерти припомнят колко е важно правилното хранене за децата. Диетологът Анна Йорданова препоръча след 16 ч. да не натоварваме организма с тежка и обилна храна, защото след този час той започва да релаксира. Сутрин е добре да се храним с мюсли, но домашно приготвено, препоръча гастроентерологът д-р Добринка Атанасова. За вечеря е добре да сложим на масата риба, салата или леко ястие.


Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).