Чуйте "Град, велик!" - едно от предложенията за химн на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:28 / 03.08.2009
5534
След като от вчера приключи крайният срок за подаване на предложения за химн на Пловдив, от днес те вече могат да бъдат обществено достояние. Все още не е ясно кои песни ще се допуснат до финалния конкурс, като се очаква това да бъдат около 5-6 композиции. Едно от познатите на пловдивчани произведения е "Град, велик!" с автори Кристиан Белев, Стефан белев и Георги Красимиров, което беше официален музикален сигнал по време на "Европейския месец на културата - Пловдив '99". От организаторите изтъкват, че един химн не може да бъде определен от някаква комисия или административен орган, а само времето може да каже коя песен е носила заряда, който би я извел до качеството "химн". Нужно е преди някое от произведенията да бъде обявено за химн, то да бъде одобрено и от гражданите, които да имат свободен обществен достъп до него. За това и в Plovdiv24.bg ви даваме шанс да чуете композицията "Град, велик!" и да изкажете своето мнение. Химнът е подготвен в 5 версии - две кратки версии на химна - пълна и кратка, две инстрментални - пълна и кратка и вариации на градски духов оркестър в изпълнение на Берковска духова музика. От фондацията уточниха още, че заглавието на произведението "Град, велик!" се изписва със запетая, за да подчертае неговата величина.

Plovdiv24.bg
кани всички, подали свои варианти за химн, да се свържат с нас и да ни изпратят своите произведения, за да ги направим обществено достояние.

Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
14.09.2017 Авторът на пловдивския химн вече е почетен гражданин
11.09.2017 Вижте кой известен пловдивчанин става почетен гражданин
03.09.2010 Петър Анастасов и Георги Славчев получиха наградата за химна на Пловдив
04.08.2010 Богдана Петрова ще изпълни химна на Пловдив на празника на града
04.08.2010 Кметът се среща с авторите и изпълнителката на химна на Пловдив
08.07.2010 Пловдив има химн
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).