Убиецът на Паоло под домашен арест, обжалването в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:48 / 07.06.2014
3184
Бизнесменът Георги Сапунджиев, който прегази в пешеходната зона на Стара Загора 4-годишния Паоло, се измъкна от килията и ще остане под домашен арест, докато тече разследването срещу него. Това реши вчера състав на Окръжния съд в Стара Загора. Сапунджиев беше доведен в съда с верига на краката. Той пристигна облечен с анцуг и ниско наведена глава, без да отговори на нито един журналистически въпрос. Преди магистратите да произнесат своето определение, защита на бизнесмена заяви, че Сапунджиев може да оглушее.

С този мотив вчера адвокатът му Георги Георгиев поиска от Окръжния съд в града на липите да освободи от ареста клиента му. Защитникът обясни още, че задържаният бизнесмен е с диагноза мозъчно сътресение и спукано тъпанче на лявото ухо.

Твърденията на защитата бяха потвърдени частично от изискана от съда експертиза. Документът е издаден от Неврохирургията в местната болница. Там Сапунджиев бе отведен веднага след трагедията с Паоло, тъй като според очевидци на инцидента бизнесменът е бил ударен с камък в главата от разгневените свидетели на катастрофата. Медицинският документ е препратен след изписването на Сапунджиев в следствения арест, където шофьора убиец прекара 24 часа, преди съда да реши дали да го остави в килията за постоянно.

Епикризата беше изпратена на магистратите по факса, по искане на адвокат Георгиев. В нея обаче пишеше, че макар с наранявания, Сапунджиев е клинично здрав и дори може да бъде конвоиран. Според лекаря на ареста пък Сапунджиев няма белези от травми и наранявания.

Пред него арестуваният бизнесмен е отрекъл да има оплаквания. Въпреки тези доказателства обаче адвокат Георгиев заяви пред съда, че клиентът му едва се държи на краката си, боли го главата и не вижда. Освен това в деня на съдебното заседание е трябвало да претърпи операция, с която да му залепят тъпанчето, но вместо това бил отведен в съда, заради което можел да загуби слуха си.

Прокуратурата от своя страна настоя Сапунджиев да остане в ареста. Това се налагало, защото може да се укрие, включително и да избяга извън страната заради обществената реакция. Освен това за извършеното от него престъпление законът предвижда затвор до 10 години и е нормално Сапунджиев да изпитва страх от наказателна репресия, изтъкнаха от държавното обвинение. Въпреки това съдът в Стара Загора пусна бизнесмена под домашен арест.

Определението им може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)

Още по темата (17):
21.02.2019 Пловдивският съд не се смили над мъжа, прегазил малкия Паоло!
12.07.2018 Обрат с мъжа, прегазил малкия Паоло! Лъсна голям скандал - като затворник ползвал повече отпуски от всички нас!
29.06.2018 Майката на Паоло: Няма наказание в тази държава, всеки може да прави каквото си иска
28.06.2018 Освободиха мъжа, прегазил 4-годишния Паоло на "зебра" в Стара Загора
15.02.2017 Огромно щастие за родителите на прегазения Паоло навръх хубав празник
30.12.2016 Родителите на прегазения Паоло отново чакат дете
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).