Транспортното министерство ще бори корупцията при обучението на шофьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:32 / 12.08.2009
1857
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, заместник-министър Камен Кичев, и и. д. изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация" Любомир Христов се срещнаха с представители на браншовите организации в областта на обучението на водачи на моторни превозни средства. Според тях основният проблем за развитието на сектора са сивият сектор и нелоялната конкуренция.

Транспортният министър заяви, че негативните явления и корупционните практики при обучението на водачи и придобиването на свидетелство за управление на МПС няма да бъдат решени с механични кадрови промени. Според него трябва да се смени подходът и цялостната философия на работа.

Съвместно с бранша ще търсим нов подход за развитието на обучението на кандидат-водачите, както и ефективен модел за спирането на корупционните практики и премахването на сивия сектор, посочи Цветков. Той увери присъстващите, че ще разчита структурите на бранша да бъдат коректив, както и да оказват максимално съдействие на администрацията за справяне с нерегламентираните практики и явления.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Насекомо, което пренася вируси като денга и зика, трайно се е уст...
Стотици автомобили се струпаха на границата с Гърция
Христо Иванов ще се закълне и ще напусне парламента
Камен Воденичаров за Слави Трифонов: Не успяхме да открием формул...
Нинова с призив към на НС на БСП: Подтиснете личните си амбиции, ...
Кирил Петков: Имам една добра новина за избирателите на ПП-ДБ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).