По 1 лв. на час за среднощен лов на пушачи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:28 / 01.06.2012
3140
По 1 лев на час ще получават санитарните инспектори за среднощния лов на пушачи по кръчмите. Допълнителното заплащане над основната им заплата е за положен труд в извънработно време, обясниха от здравното министерство.

От днес полицаи ще обикалят ресторантите и нощните заведения в страната. Присъствието на униформените в спецкомандите се налага, тъй като служителите на РЗИ нямат право да изискват личните карти на хората, за да им пишат актове.

При проверките през деня обаче полицаи ще бъдат викани само ако пушачът или собственикът на заведение, в което се пафка, се държи арогантно и откаже за предостави личните си данни, поясни д-р Димитър Димитров, и.д. шеф на дирекция "Обществено здраве" в МЗ.

Спецкомисии от санитарни инспектори, придружавани от кварталния полицай, ще обикалят и селските кръчми за пушачи от 1 юни.

Преди два дена санитарните инспектори получиха инструкция от здравното ведомство, която е от една страница. В нея им се посочва, че те могат да викат полиция при нужда, обясняват им се и измененията в Закона за здравето, с които тютюнопушенето на обществени места се ограничава.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).