Мъж попадна на шокираща гледка, след като бойлерът му излезе от строя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
11:01 / 30.12.2019
21537
Две кофи котлен камък изкара девненец от електрически бойлер, закупен преди година. Тези дни нагревателят на уреда гръмнал, а от техносервиза на "Елдом“ - Варна отговорили на своя клиент, че могат да отстранят повредата едва след Нова година, съобщава "Девня - древна и модерна".

Мъжът преценил, че няма как да стои без топла вода толкова дълго време и въпреки, че бойлерът все още е в гаранция, решил да го отвори и да го поправи сам. Така попаднал и на шокиращата гледка – една трета от бойлера, чиято вместимост е 120 литра, бил пълен с камънаци, заради които нагревателят гръмнал.

По-големият проблем е, че това не е изолиран случай и вероятно на голяма част от девненци им се налага често да ремонтират бойлерите си. А още по-големият проблем е, че тази вода е за питейно-битови нужди и немалко хора я ползват за готвене и пиене.

Възниква и въпросът на какво основание се иска повишаване на цената на водата, след като очевидно се доставя на абонатите вода, която е вредна за човешкото здраве, особено за бъбреците, както и за битовите електроуреди.

"Има ли изобщо ВиК пречиствателна станция в Девня и как се контролират процесите там?!“, пита нашият читател.

"Варовикът е ясен. Мръсотията обаче е от замърсените и жабясали водоеми, от отложения варовик и утайки по водопреносната мрежа! Само хлорирането не е достатъчно. Трябва да се изпразват и измиват водоемите, след което да се дезинфекцират!", коментира в "Забелязано в Девня" бившият кмет на общината Антон Тончев.

"Девня - древна и модерна" препрати сигнала до Регионалната здравна инспекция във Варна, откъдето са длъжни да контролират качествата на питейната вода.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).