ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (19)
Иван Стоянов: Жив съм, все още мърдам, но и двете ми очи са посинени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 01.08.2016Коментари (22)6995
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) пак има своя голям и опитен Иван, който да води отбора напред. Доскоро с тази роля бе нагърбен Иван Цветков, който спря с футбола. Вуйчо Ваньо вече го няма, но пък тук е Иван с вуйчо не кой да е, а Йордан Лечков. Роденият в Сливен футболист кара своята втора футболна младост след силните периоди в Лудогорец и ЦСКА и последвалият лек застой в кариерата. Той е голмайстор в контролите на "канарчетата", а още в първия си официален мач дебютира с гол, и то срещу Локо (Пд). Освен, че спечели сърцата на бултрасите, той спечели и аплодисментите на футболните специалисти. Ден след битката за Пловдив, Иван Стоянов даде интервю за вестник "Меридиан Мач". Редовен ли бе голът му срещу "смърфовете", къде ще завърши отборът му в края на сезона и какво мисли за случващото се в ЦСКА, четете в следващите редове.

- Иване, честит първи гол с екипа на Ботев. Съжалявате повече, че не победихте, или се радвате, че в крайна сметка стигнахте до точка от 0:1?

- Благодаря първо за поздравленията. Получи се много здрав мач, нервен. И двата отбора се постарахме да играем и да спечелим. Радвам се, че съумяхме да изравним на Локо. Като цяло, ако гледаме обективно, реалният резултат е равният.

- Ти си играл в някои от най-големите мачове у нас, като Вечното дерби. Как ти се видя атмосферата на пловдивското дерби, макар и в Бургас?

- Беше невероятно. Страхотна атмосфера, която те кара да играеш на максимума си. И преди съм казвал, че в България ЦСКА, Левски, Ботев и Локо имат най-верните и луди публики. Прекрасна атмофера.

- Напусна мача с тежка аркада. Какво точно се случи с теб?

- Жив съм, все още мърдам (смее се). При една ситуация ми удариха лакът в едното око. В следващата ме ритнаха с бутонка в другото. В момента и двете са посинени, но няма нищо страшно. Ще се оправя, това е нормално във футбола. Мъжки спорт е все пак.

- От лагера на Локо (Пд) имаше сериозни претенции към твоя гол, че е от засада. Успя ли да гледаш повторение на ситуацията?

- По време на самия мач ситуацията беше такава, че нещата се развиха много бързо и нямаше как да реагирам и да разбера дали е имало или не. После изгледах ситуацията на повторение и действително голът ми е от засада. Тя е много тънка, можела е да се отсъди, но не е. Вече е в миналото.

- Отиваме обаче и на другия гол. При попадението на Кики Камбуров е в засада, макар да не играе с топката...

- Точно така. Наскоро имаше една лекция, която ни четоха с новите правила в съдийството. Камбуров не играе с топката, но е пред вратаря и влияе. Според мен тук трябва да се отсъди също за сада.

- Да обобщим - не виждаш каквато и да било тенденция в отсъжданията на главния рефер?

- Да. Смятам, че в България прекалено много ги нападаме. Трябва да оставим реферите да свирят нормално и спокойно. Просто и ние, футболистите, когато сме в игрова ситуация, горим и изразяваме по-бурно претенциите си.

- Как е да се работи с Николай Костов? Доста се говори за неговите методи на работа, стриктната диета, която налага, доста свалени килограми от играчите?

- След като вкарвам толкова голове, няма как да не съм доволен. Работи се много добре с г-н Костов. Човекът си има ред и дисциплина, които иска да се спазват. Има си и определен начин на хранене. Всичко това е много добре, чувстваме се прекрасно. Що се отнася до свалени килограми, не смятам, че сме смъкнали много. Има си няправим като професионалисти.

- Играл си на доста позиции по терена. Сега Николай Костов те използва като фалшива деветка, допада ли ти това?

- Да, аз доста пъти съм играл на тази позиция. Харесва ми, защото моите характеристики не са точно на централен нападател, а сега е точно така - на върха на атаката съм, но не като централен нападател. Имам свобода да играя вляво, вдясно, движа се по целия фронт на атаката.

- Треньорът ви сподели преди мача, че целта е място в шестицата, а силите ви стигат дори за четворка. Ти какво мислиш?

- Дори и по-нагоре от четворката можем да стигнем. За щастие досега съм играл все в отбори, в които съм се стремил към максимално високо класиране. Така е и сега. Имаме самочувствие и качества да се представим на ниво.

- Има доста млади футболисти в Ботев. Ще успееш ли да им помогнеш със сериозния си опит във футбола?

- Надявам се. Те имат уникален шанс да играят в голям клуб. Трябва да знаят, че всичко, което правят, си е за тях. Да тренират добре, да се хранят правилно, да се учат. Всичко е за тях. Качествата ги имат определено. Важното е само всички да са здрави, защото вече имахме един голям проблем с контузия. Извън игра е нашият капитан Лъчезар Балтанов и искам да му пожелая бързо възстановяване.

- Един въпрос извън темата "Ботев". Играл си с успех в ЦСКА и не е тайна, че симпатизираш на този отбор. Какво е мнението ти за случващото се на "Армията"?

- Ще ти отговоря максимално кратко и ясно - този клуб, който играе в "А" група, не е ЦСКА, а Литекс. Това е. Това не е клубът, в който съм играл.

- Показваш много добра форма от началото подготовката и в първия мач, бележиш доста голове. Мислиш ли отново за завръщане в националния отбор?

- Това вече е много сложна тема. Надявам се, всеки български играч мисля, че мечтае да представлява националния си отбор. Въпросът е, че съм в Малко напреднала възраст. В България като минеш определена възраст те броят, че си приключил с футбола, а според мен това не е така. Всичко е до отношение към нещата, правилно трениране, правилно хранене и няма проблем. Имам още какво да дам.
Още по темата: общо новини по темата: 71
19.08.2016
04.08.2016
03.08.2016
03.08.2016
02.08.2016
02.08.2016
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на madmaxxxx
премахни филтъра

-2
 
 
Стриктна диета? Ами миналата седмица, Тошко Неделев що нагъваше ДЮНЕР на Аладина на бул. 6-ти Септември ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: