ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Илиан Илиев с много остра критика към БФС, Локо ще протестира в дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 25.07.2016Коментари (7)6343
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив (Пд) Илиан Илиев отправи доста остри критики към Българския футболен съюз заради съставената програма в Първа професионална лига. Специалистът изрази недоумението си защо БФС задължи всички отбори да играят на стадиони с осветление, а след това насрочи почти всички двубои в ранни часове в летните жеги.

Ето какво заяви Илиан Илиев пред "Тема спорт":

"Притеснява ме, а и не само мен, но и футболистите и ръководството, че не е нормално да се взема решение много отбори да приемат мачовете си далеч от своите стадиони, тъй като нямат осветление, а ние посред лято да играем в 19:00 часа при 36 градуса! Това е абсурдно. Още повече, че например Битката за Пловдив ще е в Бургас".

"В мача срещу Оборище видях и нагледно, че това не е час, в който да се играе професионален футбол, защото е страхотна жега. Не разбирам какъв е смисълът отбоpите да бъдат пращани далеч от своите стадиони за да са на осветление мачовете им, а накрая да са в 19:00 часа. А и нашата програма така е направена, че играем и с Ботев, и с Левски, и с Монтана в този час".

"Надявам се футболният съюз да вземе мерки и да разбере какво прави с това свое решение. Във всички страни в първите месеци мачовете са в 20:00 или 21:00 часа, най-добрият пример е съседна Турция. Съгласен съм, че искат да предават всички срещи по телевизията, но те могат да са в ефира по едно и също време. Синдикатът на футболистите трябва да си изпълнява функциите, а не да прави само класации за най-добър треньор и играч".

"Нужно е да погледне и малко за здравето на тези момчета. Кой нормален човек ще излезе да играе в този час?! А и Пловдив е такъв град, където няма вятър и е задушно. По-добре всички срещи да са в 21:00 часа в летните месеци. Друг е въпросът, че през пролетта имаше невероятни бури и играехме в този час... А сега слагаме осветление, за да дойде зимата и да играем с белите мечки, а посред лято да се провеждат двубои по на 36-40 градуса".

"Дано и телевизията, която държи правата, да преразгледа това решение. И с други клубове сме коментирали, че не е нормално да искаш осветление, а после в най-топлите месеци да играеш без то да ти трябва. Ние сме готови в знак на протест да закъснеем за срещите в рамките на позволените 15 минути".
Още по темата: общо новини по темата: 71
19.08.2016
04.08.2016
03.08.2016
03.08.2016
02.08.2016
02.08.2016
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на mariza
премахни филтъра

+4
 
 
Ами виж първо на кой е телевизията по която дават мачовете?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: