Разчистват терена за многофункционалната зала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:09 / 30.01.2008
6982
От днес започна разчистването на терена, на който ще бъде построена новата многофункционална зала край Асеновградско шосе на мястото на стадион Академик. Съществуващият доскоро бетонов колодрум бе доразрушен днес. През миналата година източната част на съоръжението бе съборена, за да започне строежът на жилищния комплекс, който вече е във финална фаза. По-късно, по време на колоездачната обиколка на България бе направена и символичната първа копка на новата зала.

В момента всички задължения от страна на колоездачното дружество "Цар Симеон" и инвеститорите в проекта фирма "Рея-96" ООД са изпълнени и се чака разрешение за започването на строеж от Община Пловдив. Последните детайли около получаването му са, че теренът за бъдещата спортна зала трябва да бъде изравнен. За това от днес сериозен екип от багери, камиони и друга строителна техника започна да разрушава старото съоръжение и да заравнява насипите, върху които стоеше самата писта.

Техниката, с която разполага КД "Цар Симеон", беше изнесена от малката синя сграда, върху която бяха и единствените импровизирани трибуни. Постройката и старата писта ще бъдат разрушени до основи и вместо тях ще се издигне новата зала, която се очаква да бъде готова за малко повече от година след започването на същинските строителни дейности.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).