ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Американци искат новите стадиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 08.03.2012Коментари (5)3413
© Plovdiv24.bg
И американци искат да влязат в бизнеса с бъдещите стадиони на София и България. По-точно, не в изграждането, а само в управлението на арените.

Американският гигант в спортния мениджмънт и маркетинг IMG е предложил мащабен план стадионите, които ще бъдат издигнати в София (най-малко два) и в провинцията (Пловдив, Варна, може би Русе), да се изплатят за срок от 5 до 7 години. В офертата става въпрос за управление на сравнително малки, но модерни арени с 20-25 хиляди места, които могат да бъдат изградени най-много за 14-16 месеца. Вариантът на американците предвижда те да поемат управлението им, като се ангажират да внасят сериозни суми всяка година.

IMG няма намерение да се занимава със строежа на стадионите, но има изисквания към параметрите им, за да ги ръководи. В този смисъл в плановете на компанията не влиза изграждането на голям национален стадион. Но има възможност една от бъдещите арени в София да увеличи бързо капацитета си до 40 000 места, ако евентуално получим домакинство на финал от европейските клубни турнири.

"Има три варианта за осигуряване на финансирането - каза спортният министър Свилен Нейков. - Изцяло от държавата, който е доста тежък поради липса на достатъчно пари, от сдружени футболни клубове и чрез публично-частно партньорство. Още не е ясно кой начин ще бъде избран и какъв ще е подходът при строежа, както и колко ще са стадионите и какви. Има сериозни предложения от испанци, французи и холандци. Предстои да се реши как точно да се случат нещата. Сигурното е, че ще има стадион в района на IV километър в София."

Източник: "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Neon1912
премахни филтъра

+1
 
 
Защо ще даваме другиго да строи нашите стадиони!?! Ако не беше толкова зле правителството стадион "Пловдив" вече щеше да е готов! Ама нали София е столицата...много ги боли тях за културния център на България. Всичката култура я изкорениха корумпираните бизнесмени и политици...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: