ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Решиха: Цветан Василев взема Ботев, лицензът и емблемата - в Сдружението
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:23 / 19.11.2010Коментари (314)26865
© Plovdiv24.bg
Ботев Пловдив вече ще е с от нов собственик. Банкерът Цветан Василев и неговата дясна ръка Юли Попов ще поемат управлението на клуба, като бъде създадено Акционерно дружество, в което бизнесменът ще има 90% участие, а Сдружението "ПФК Ботев Пловдив" - останалите 10, научи Plovdiv24.bg. Под управлението на Василев ще останат всички финансови въпроси, докато спортно-техническата част и нематериалните активи ще останат в Сдружението, което се управлява от феновете. Това стана ясно на среща на членовете на сдружението в петъчната вечер във Военния клуб. 

Във феновете ще останат емблемата, лиценза за участие и др. По този начин ако някога в бъдещето двете страни се разделят, сдружението спокойно може да излезе от АД-то и Ботев да продължи участието си в същата група, със същата емблема и т.н. По същия начин няма да има проблеми, ако Цветан Василев спре финансирането и излезе от Акционерното дружество.

Създаването и организирането на цялото АД ще отнеме няколко месеца. Със сигурност до започването на шампионата в "Б" група Ботев Пловдив вече ще се управлява от Акционерно дружество. Бюджетът също ще бъде много по-голям. На днешната среща присъства пловдивчанинът Юли Попов, който е един от най-висшите хора в йерархията на КТБ, която е собственост на Цветан Василев. Попов е спряган за бъдещ шеф в клуба, но основните постове по всяка вероятност ще се запазят. Целите, които на първо време Василев е поставил са максимално бързо влизане в "А" група. В момента "канарчетата" водят с 11 точки пред Нефтохимик два кръга преди края на есенния полусезон и шансовете още тази година да влезе в "Б" група са огромни.
Още по темата: общо новини по темата: 14
27.12.2011
16.11.2011
02.03.2011
24.02.2011
22.02.2011
22.02.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Indifference1912
премахни филтъра

+31
 
 
Днес е ден първи от новата ера на Ботев Пловдив. Изстрадахме много, борихме се дълго и победихме. Изгонихме селското изчадие с една огромна цена, тази да видим любимия отбор заточен там където не сме сънували и в най-големите си кошмари - в аматьорския футбол. Но какво от това, направихме и тази саможертва, за да имаме шанс да видим отново един силен и уважаван Ботев. Преглътнахме и този хап и започнахме да градим от нулата, там откъдето още никой не се е връщал. Нямахме футболисти, нямахне пари, нямахме дори ток и вода на стадиона. Съмнявам се дълбоко, че друг български отбор би се изправил на крака след такава тежка кома. Но Ботев го направи. Направи го благодарение на безусловната любов и подкрепа на феновете си, които изумиха футболна България счупваики всички рекорди по посещаемост не само в аматьорския футбол, но и на национално ниво. Просто погледнете пред колко хора се игра завчера мача на националния ни отбор... И тази истинска любов достигна и развълнува по собствените му думи един от най-богатите българи - г-н Цветан Василев. Развълнува го дотолкова, че той реши да влезе в блатото наречено български футбол, за да помогне на най-старият клуб в България да се върне на своето място. Днес аз вярвам че слънцето отново ще огрее Колежа, гнездото на нашите канарчета, от което излетяха толкова национални футболни легенди. Той отново ще се превърне в непревзем бастион, от който ще треперят софийските набедени грандове и всички отборчета еднодневки, които попълват бройката на "А" група. Радвайте се пловдивчани, ние пак ще се върнем на върха. Никога думите на великия българин Христо Ботев - "той не умира" - не са прилягали по-добре на клуба който има честта да носи неговото име... Обичам Ботев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез: Нямаше как да използваме всички играчи, искаме да се борим на два фронта
Ощетиха ли съдиите Ботев в мача с ЦСКА 1948?
Ботев пак не успя да бие ЦСКА 1948, отмениха късен гол на "канарчетата"
Без капка риск: Ботев без Попето и Конте срещу ЦСКА 1948
Ботев ще се връща към шампионатните победи срещу неудобен съперник
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: