ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Цветан Василев поиска да вземе Ботев официално, вдига сериозно бюджета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:54 / 14.11.2010Коментари (118)17092
© Plovdiv24.bg
Официално предложение за учредяване на съвместно акционерно дружество, което да управлява Ботев Пловдив е отправил бизнесменът Цветан Василев, съобщи официалният сайт на "канарчетата". Той е управител на двата основни спонсора на клуба в момента. По-голямата част от клуба ще бъде притежание на Василев, но Сдружението, което се управлява от феновете, ще има решителна дума при най-важните промени в клуба.

Председателят на Управителния съвет на Сдружението, което в момента държи Ботев, съобщи, че предложението от Василев ще бъде обсъдено на спешна среща този петък, 19 ноември. На нея ще бъдат поканени всички членове на сдружението. Точният час и място ще бъдат решени в близките ден-два.

По информация на Plovdiv24.bg бюджетът на клуба ще бъде сериозно вдигнат. До момента Цветан Василев подпомагаше клуба само чрез реклама и спонсорство. Бизнесменът изявил намерение на среща с членове на Управителния съвет, че ако вземе клуба, ще вдигне бюджета сериозно с изкачването на отбора в "Б" и "А" група и смята да го изравни с отборите, в които се наливат най-много пари, като Литекс и Черноморец Бургас. По всяка вероятност това означава, че клубът ще гони призовите места в България, евротурнири, за което ще е нужна и основна реконструкция на стадиона.
Още по темата: общо новини по темата: 14
27.12.2011
16.11.2011
02.03.2011
24.02.2011
22.02.2011
22.02.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на BO_1912
премахни филтъра

+8
 
 
Напълно разбираем е страхът да не се окажем отново в ситуацията, както беше при Селския. Затова и се предлагат варианти 51% акции за феновете и 49% да бъдат в едни ръце. Тогава нека по-подробно да се спрем върху личността на Цветан Василев. Справката в интернет ни показва, че този човек не се е пръкнал току така случайно със спечелени пари, а е минал много сериозна финансова школа и съвсем аргументирано през последните няколко години е отбелязван като банкер №1 на България. Известно е, че банкерите са разумни хора, не си играят с огъня при инвестирането. Нещо повече - дори и в условията на криза той успява да увеличава своя капитал. Което ще рече пълна противоположност с личността на Селския. Това означава, че ако се приеме от членовете на клуба офертата на този проспериращ банкер, нашият любим Ботев не само юридически ще се завърне в професионалния футбол, но и ще може в най-скоро време да изгради съответната материална база за пълноценно развитие на своя професионален статут. Знаем, че досега издръжката на нашия клуб се осъществява именно от него, което достатъчно убедително показва неговата привързаност към ботевската идея. Но при запазване на сегашното положение и отхвърлянето на оферта, каквато не идва всеки ден при нас, рискуваме много с бъдещето на ботевския футбол. Затова не виждам никакъв смисъл да се акцентира върху тези разпределения 51% на 49%, защото напълно достатъчно ще бъде за феновете да притежават блокираща решенията квота независимо от нейния размер. Разбира се, ако господин Василев поеме върху себе си достатъчно големи ангажименти да инвестира солидно в развитието на ПФК Ботев Пловдив. Никой от нас още не познава детайлите на тази оферта. Затова нека на събранието на членовете на клуба тя да бъде достатъчно подробно изложена и да се предостави възможност да бъде обсъдена, да се зададат въпроси и се отговори на тях лично от господин Василев или от упълномощен негов представител.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голям талант на Ботев празнува днес
Съдията на финала: Това е най-големият мач в България! Ще дадем най-доброто от себе си
Ботев и Локо с общо 5 номинации в анкетата "Футболист на футболистите"
Паметна дата в историята на Ботев
Ботев започва мащабна селекция на българи под 21 години
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: