ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Йоли сподели рецепта за солен сладолед с маслини | ||||||
| ||||||
Продукти за 6-8 порции: 1 лук шалот 1 скилидка чесън 1 малко клонче розмарин 2 с.л. олио 150 мл бяло вино 3 жълтъка сол на вкус по 2-3 с.л. нарязани на ситно черни и зелени маслини 200 г разбита на сняг сметана Приготвяне: Нарежете на ситно шалота, чесъна и листенцата на розмарина. Задушете ги в олиото, като внимавате да не прегорят. Налейте виното и редуцирайте до 1/2. С пасатор пюрирайте всичко до гладкост. Охладете. В купа разбийте на гъст крем жълтъците. Сипете ги в тиган с незалепващо покритие и налейте пасираната смес. Гответе няколко минути на много слаб огън, като непрекъснато разбърквате. Трябва да получите гъст крем. Ако се опасявате, че може като резултат да получите "бъркани яйца", разбийте жълтъците и виното на водна баня. Трябва да получите крем с консистенция по-гъста от тази на бозата. Охладете яйчения крем и внимателно го смесете с маслините и сметаната. Посолете и сипете в кутия. Замразете за няколко часа и сервирайте с пресни хрупкави зеленчуци, нарязани на пръчици. Да ви е сладко! |
Още по темата: | общо новини по темата: 7052 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Почина известен актьор, изиграл култови роли в киното
13:25 / 18.05.2024
Жени с много красиви имена празнуват днес
07:38 / 18.05.2024
Един от големите язовири може да прелее всеки момент
15:52 / 18.05.2024
90-дневната диета гарантира 30 кг надолу
11:24 / 18.05.2024
Научете повече за подправката, която пречиства кръвта и бъбреците
15:35 / 18.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета