ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Монтират нови представки за електронно отчитане на светофарите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 29.03.2011Коментари (15)5450
© Plovdiv24.bg
Александър Стайков говори за проблема с таймерите и за неговото решаване
"Таймерите на много от местата в града или не работят, или са десинхронизирани със светофарите", алармира възмутен читател на Plovdiv24.bg.  В писмото, получено на редакционната ни поща, става въпрос за таймерите на две изключително натоварени кръстовища в града. Това на Сточна гара и кръстовището между бул."Шести септеври" и бул."Васил  Априлов".

Репортерът на Plovdiv24.bg се свърза с шефа на ОП "Охрана и сигнализация", Александър  Стайков,  в чийто ресор стои този толкова важен и значим за движението в Пловдив въпрос.

"Това е проблем, с който се сблъсках още в първите дни на встъпването ми в длъжност като шеф на ОП "Охрана и сигнализация" през месец септември, миналата година. От тогава, до сега, имаме изключително трудна комуникация и кореспонденция с фирмата изпълнител "Лалов и Син", каза Стайков.  Той допълни, че в резултат на това, авариите с таймерите на кръстовищата в Пловдив са зачестили изключително много. 

"Затова съм издал нареждане там, където самият таймер не подлежи на никаква корекция, да бъде откачен, така че да не създава предпоставки за ПТП", категоричен беше шефът на общинското предприятие.

"По-добре, като шофьор да гледам светофарната уредба, отколкото да се разсейвам с таймер, който би ме заблудил", аргументира своята заповед Стайков.

На въпроса на репортерът ни: дали въпросните таймери не са в гаранция и какъв е проблемът с фирмата, шефът на ОП "Охрана и сигнализация" обясни, че устройствата са още в гаранция и е задвижена процедура за искана от общината неустойка от фирма "Лалов  и Син".

"Търся алтернативен начин с минимални средства да се спасят тези пари, които са вложени от община Пловдив до момента. Смятам, че в най-скоро време  този проблем ще бъде решен", заяви още Стайков.

Като решение на това, той е предвидил тази или най-късно другата седмица, на някои от най-натоварените кръстовища в Пловдив, да се въведе нова електронна система за отчитане. Ако след нейното тестване, което ще трае около 2 седмици, тя се окаже сполучлива и удачна, ще бъде въведена масово в експлоатация. Става въпрос за допълнителни представки за осъществяване на по-добрата синхронизация между таймер и светофар. 

"Не говорим за някакви сериозни средства. Засега тези устройства няма да се заплащат, докато не се разбере, дали те ще сработят добре със светофарнатата уредба", отговори Стайков на въпроса на репортера ни, колко ще струват новите придобивки на община Пловдив.

"Убеден съм, че ако ги монтираме другата седмица, след максимум 2, ще можем да дадем констатация, доколко са сполучливи или не", добави още той.

Припомняме, че още миналата година, на 27.08., имаше среща между кметът Славчо Атанасов и шефът на ОП "Сигма" Иван Знаменов. На срещата беше решено да се започне спешна подмяна на повредените таймери, но по някаква случайност или не, това се случи точно преди преструктурирането на ОП "Сигма".

Вижте всички новини по темата до момента тук!


Още по темата: общо новини по темата: 4
30.12.2010 »
16.07.2007 »
20.06.2007 »
18.06.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ВеГео
премахни филтъра

+2
 
 
Подменете първо светофарите, тогава слагаите нова техника... Да бяхте почнали поетапно да ги сменяте, вместо да слагате броячи, които след 1-2 месеца спряха да работят нормално.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП в Сопот
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: