Млади фотографи от ОДК с призове от конкурса "Морето не е за една ваканция"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 31.10.2014
1674
Възпитаници на школата по фотография към Общински детски комплекс спечелиха челни призове в националния конкурс "Морето не е за една ваканция", съобщи директорът на ОДК Атанас Куртенков.

Конкурсът бе част от програмата на Община Бургас и Общински детски комплекс- Бургас за отбелязване на Международния ден на Черно море -31 октомври.

Шестокласничката Анджела Коджаманова бе отличена с първа награда в първа възрастова група, а Елена Чавдарова, 11 клас - с втора награда във втората възрастова група. 

19 млади пловдивски фотографи участваха с над 30 цветни и черно-бели фотографии. Курсистите представиха достойно ОДК-Пловдив с оригинални идеи и много фантазия във видяното чрез обектива си.

Ръководителят на Школата по фотография към ОДК- Пловдив Изабел Хугасян бе горда от представянето на възпитаниците си. От постъпилите за участие в конкурса "Морето не е за една ваканция" 125 фотографии на ученици от цялата страна, експонирани бяха само 40 фотографии , които участваха в изложбата. Между тях бяха отличени двете фотографии на пловдивските млади творци. 

Целта на конкурса бе да привлече вниманието на децата и учениците към проблема със замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове
УМБАЛ "Свети Георги" придоби най-високия сертификат за диагноза и...
Внезапно си отиде Пламен Асенов
Пепа Деведжиева: "Синя България" е за връщане към нормалността в ...
НИМХ издаде нови предупреждения за днес
Продуцент на U2 и носител на шест награди Grammy идва в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).