Млади фотографи от ОДК с призове от конкурса "Морето не е за една ваканция"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 31.10.2014Коментари ()1683
Възпитаници на школата по фотография към Общински детски комплекс спечелиха челни призове в националния конкурс "Морето не е за една ваканция", съобщи директорът на ОДК Атанас Куртенков.

Конкурсът бе част от програмата на Община Бургас и Общински детски комплекс- Бургас за отбелязване на Международния ден на Черно море -31 октомври.

Шестокласничката Анджела Коджаманова бе отличена с първа награда в първа възрастова група, а Елена Чавдарова, 11 клас - с втора награда във втората възрастова група. 

19 млади пловдивски фотографи участваха с над 30 цветни и черно-бели фотографии. Курсистите представиха достойно ОДК-Пловдив с оригинални идеи и много фантазия във видяното чрез обектива си.

Ръководителят на Школата по фотография към ОДК- Пловдив Изабел Хугасян бе горда от представянето на възпитаниците си. От постъпилите за участие в конкурса "Морето не е за една ваканция" 125 фотографии на ученици от цялата страна, експонирани бяха само 40 фотографии , които участваха в изложбата. Между тях бяха отличени двете фотографии на пловдивските млади творци. 

Целта на конкурса бе да привлече вниманието на децата и учениците към проблема със замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladi-fotografi-ot-ODK-s-prizove-ot-konkursa-Moreto-ne-e-za-edna-vakanciya-522465
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.