Ден на отворените врати в пловдивската полиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 04.07.2014
1263
Служителите от ОДМВР - Пловдив ще отбележат професионалния празник - 5 юли и 135 години от създаване на вътрешното ведомство с "Ден на отворените врати". Днес от 10 до 12 часа гражданите ще могат да посетят всички районни полицейски управления на територията на дирекцията и сектор "Специализирани полицейски сили".

Гостите ще могат да се запознаят с основните дейности на служителите, полицейското оборудване, техника, въоръжение и автомобили. 

Инспектори от детска педагогическа стая ще запознаят най-малките посетители - децата, с основните правила за безопасността на движението, действията им при среща с непознати, както и начините за връзка с полицията.

Криминалисти, работещи по различни направления, ще отправят съвети към гражданите за поведението им при условие, че са жертви на престъпления и злоумишлени обаждания, за предпазване от телефонни измами, укрепване и сигурност на домовете им. 

В сградата на сектор "Специализирани полицейски сили" ще бъде изложено полицейско оборудване за борба с масови безредици, различни видове оръжия, използвани в дейността - късо и дълго оръжие, тейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове. В сектора ще бъдат изложени и мотоциклети, използвани от специализираното звено "Сигма".

Полицаи от група "Водачи на служебни кучета" ще представят своите служебни кучета, обучени за откриване на взривове и следи. Гостите ще могат да посетят и тренировъчните зали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).