Ден на отворените врати в пловдивската полиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 04.07.2014Коментари ()1266
© Plovdiv24.bg
Служителите от ОДМВР - Пловдив ще отбележат професионалния празник - 5 юли и 135 години от създаване на вътрешното ведомство с "Ден на отворените врати". Днес от 10 до 12 часа гражданите ще могат да посетят всички районни полицейски управления на територията на дирекцията и сектор "Специализирани полицейски сили".

Гостите ще могат да се запознаят с основните дейности на служителите, полицейското оборудване, техника, въоръжение и автомобили. 

Инспектори от детска педагогическа стая ще запознаят най-малките посетители - децата, с основните правила за безопасността на движението, действията им при среща с непознати, както и начините за връзка с полицията.

Криминалисти, работещи по различни направления, ще отправят съвети към гражданите за поведението им при условие, че са жертви на престъпления и злоумишлени обаждания, за предпазване от телефонни измами, укрепване и сигурност на домовете им. 

В сградата на сектор "Специализирани полицейски сили" ще бъде изложено полицейско оборудване за борба с масови безредици, различни видове оръжия, използвани в дейността - късо и дълго оръжие, тейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове. В сектора ще бъдат изложени и мотоциклети, използвани от специализираното звено "Сигма".

Полицаи от група "Водачи на служебни кучета" ще представят своите служебни кучета, обучени за откриване на взривове и следи. Гостите ще могат да посетят и тренировъчните зали.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Den-na-otvorenite-vrati-v-plovdivskata-policiya-502284
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.