ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Почина "бащата" на тирамисуто | ||||||
| ||||||
Кампеол беше собственик на ресторант "Le Beccherie" в град Тревизо. През 70-те години на миналия век, именно той започва да предлага за първи път сладкиша от напоени с кафе бисквити и маскарпоне. Според местни медии десертът се появява за първи път поради грешка на съпругата на Кампеол и тогавашния му главен готвач. Десертът и днес се смята за основен продукт на италианската кухня, обичан по целия свят. Класическото тирамису се приготвя, като се подреждат напоени с еспресо бисквити с маскарпоне и се поръсва с какао на прах. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
20:01 / 19.05.2024
Над 3000 пенсионери получиха допълнително по 200 лева
11:37 / 20.05.2024
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
10:30 / 19.05.2024
Две двойки от Hell`s Kitchen останаха приятели и след предаването
21:17 / 20.05.2024
Изписаха Росица Пейчева и бебето
13:20 / 20.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета