ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Почина "бащата" на тирамисуто | ||||||
| ||||||
Кампеол беше собственик на ресторант "Le Beccherie" в град Тревизо. През 70-те години на миналия век, именно той започва да предлага за първи път сладкиша от напоени с кафе бисквити и маскарпоне. Според местни медии десертът се появява за първи път поради грешка на съпругата на Кампеол и тогавашния му главен готвач. Десертът и днес се смята за основен продукт на италианската кухня, обичан по целия свят. Класическото тирамису се приготвя, като се подреждат напоени с еспресо бисквити с маскарпоне и се поръсва с какао на прах. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
НИМХ публикува прогнозата за цялата следваща седмица, ще е интересно
20:19 / 21.04.2024
Обмисля се нещо ново за пенсиите у нас
17:30 / 22.04.2024
Бони: Много съм обидена на Софи Маринова, бяхме като сестри
15:25 / 21.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години? | ||
Д-р Гарабед Томасян (1607) | 16% | |
Спас Гърневски (1414) | 14% | |
Д-р Иван Чомаков (965) | 10% | |
Славчо Атанасов (2611) | 26% | |
Иван Тотев (2569) | 26% | |
Здравко Димитров (881) | 9% |