ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Петър Стоянов поиска оставката на Надежда Михайлова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 26.06.2005Коментари (9)2826
©
След като в Пловдив ОДС получи най-добър резултат спрямо останалата част на страната лидерът на листата на сините даде интервю в директна връзка от Пловдив за bTV.
Няма защо да чакаме окончателните резултати и да бягаме от най-важния въпрос, който седи сега пред ОДС, каза той. Ръководството на ОДС и г-жа Михайлова не могат да се държат така, все едно че е нищо не се е случило. ОДС претърпя най-голямото си поръжение от както е създадена коалицията и от както е създаден СДС, бе категоричен Стоянов. Още днес следобяд трябва да започнат сериозните разговори в СДС за бъдещето на партията. Бързо трябва да бъде свикана и национална конференция на СДС. Ако партията продължава да твърди, че нищо сериозно не се е случило, то само след 6 месеца или година ще загуби своята привлекателност за своите симпатизанти. Само категорични и незабавни действия могат да спасят СДС.
На въпроса дали оставката на г-жа Михайлова може да бъде такова действие и дали той лично иска тя да напусне своя пост Петър Стоянов отговори: Смятам, че това би било най-нормалното, което трябва да се случи.
Г-н Стоянов бе попитан от кого очаква предложение за коалиция, а той отговори, че не може да мисли за това точно сега. Същевременно обаче той допълни: "Лидерите на сините партии носят пълната отговорност и за разкъсаното дясно и за ситуацията пред, която сме изправени. Тове е защото още малко трябваше за да поднесем правителството на БСП на тепсия. При толкова политически субекти в парламента всякакви комбинации са възможни и десните партии трябва да проявят мъжество и отговорност ако искат да съставят един дясно-центристки кабинет."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
до ББ
на 03.07.2005 г.
0
 
 
Всички десни партии трябва да подкрепят Симеон за да свърши програмата която е започнал.Политиците трябва да забравят собствините си интереси и да работят зяа народа и за неговото благоденствие.Та,всички на дясно!
ББ
на 03.07.2005 г.
0
 
 
Твоят коментар е и така -и вака,нямаш поглед цялостен за политическото положение на България.Ако си политолог си слаб и получаваш 2 оценка за този коментар.В България политиците са слаби,без политическа подкготовко и актив.Политиците гледат да се докопат до власт за да си напълнят гушата,изобщо много смешни и жалки са политиците в България.Ако погледнем и законите който са създали се разбира за нивото на политиците и тяхния умствен капацитет.А българския избирател има право да критикува остро политиците си ,защото се намираме в една демократична държава и лъжата ,нечестния политик се виждат веднага.Това ,че има критика не е прищявка или каприз,а отвращение от политиката ни и политиците.Май най-многа направи Симеон за 4-ри години,благодарение на неговия авторитет в света и това ,че е синя кръв и е честен, но слабите политици му подливат вода.Лошото възпитание и безпардонщината е за българските политици.А,Петър Стоянов като лидер не направи нищо за българите и България.Политиците първо трябва да мислят за България,но се вижда, че не е така,гледат си интереса и вършат маса задколисни игри.Нащата са ясни като бял ден.Време е политиците да се събудят от летаргията си.
ББ
на 30.06.2005 г.
0
 
 
От всички "коментари" само първия е правен от интелигентен човек. Заради него си заслужава и аз да кажа няколко думи. Абсолютно си прав, че между трите политически сили ОДС, БНС и ДСБ бързо трябва да се постигне съгласие по основни за страната проблеми. Прав си и в извода, че най-големият проблем е Иван Костов. Създаден и създател на съвремения култ към личността, този човек води една твърде изолационистка политика на личната нему партия. Лично аз много се дразня от такива четнически политически образувания. Партията на Еди Кой си... Досега от него не сме чули готовност за какъвто и да било компромис в името на някаква по-значима цел. Личното му оправдание вероятно е доверието на неговите съпартийци и няколкото процента гласували за ДСБ. Но... претенциите на Костов са, че е голям държавник. ОК, може и така да е... вероятно след 50 години историята ще направи оценките си по-безпристрастно. Все пак настоящето също иска своето.
Всеизвестен факт е, че политиката е изкуство и на компромисите. Те се налагат защото всяка политическа сила изразява мнението, настроението и мислите на част от цялото общество. Когато тази част е повече от половината - тогава тази политическа сила има право да бъде по-безкомпромисна. Когато обаче не е така, се налага едно подреждане на приоритетите, очертаване на допустимия компромис и линията зад която не може да се отстъпва. Нека видим какво дели Иван Костов от ОДС и БНС? Не са програмите, които са близки и се различават по незначителни детайли. Тоест основата е обща. Изглежда огромното препятствие за Костов ще бъде възможността да се влезе в управление с НДСВ, без което очевидно дясно управление е невъзможно - въпрос на проста математика. Макар че ако бъде направено такова, най-вероятно в НДСВ ще започне процес на отделяне и делене на левичарски настроените и членове. Всъщност с когото и да изберат НДСВ да управляват този процес при тях е неизбежен. Ако изберат левицата - дясномислещите ще започнат да се капсулират и обратно. Това води до извода, че каквото и правителство да се състави то няма да е лесно и безпроблемно управляващо повече от 6 месеца. Тези месеци са нужни за да се вземат мерки по критиките от ЕС. Така че на Иван Костов му предстои да пробва своята държавническа мисъл и да подреди приоритетите си.
Що се отнася до Надежда Михайлова. Не смятам, че личността и трябва да бъде критикувана. Критики обаче заслужават лидерските и качества. Фактите са ясни - СДС загуби и то много тежко. Най-тежко в цялата си история. Михайлова имаше време да предприеме мерки за излизане от кризата "Костов" чрез организационно преструктуриране и влизане в диалог с останалите политически субекти в дясно-център. Това обаче не се случи. Или по-точно случи се една имитация на "отваряне" към дясното. От началото на нейното лидерствуване не бе направено нищо съществено, нямаше свежи идеи, нямаше движение нагоре, да не говорим за изцепките като Яне Янев и подобни нему участници в коалицията. Да не говорим и за подготовката и провеждането на предизборната кампания, която бе най-слабата, необмислена, закъсняла и неефективна в цялата история на СДС. Именно затова трябва да бъде сменено ръководството на СДС с ново, което да направи по-успешен опит за завръщане на партията в голямата политика. А не защото Надежда е лош човек, политик и т.н. Тя просто не е за лидер и това стана от ясно по-ясно. За щастие е по-голям политик от много други и силно се съмнявам, че ще тръгне да прави своя чета, ако на национална конференция бъде сменена от лидерския пост.
Не разбирам защо така истерично се приема всяка смяна в лидерските позиции. Нормалната логика е, когато някой не се справи с нещо, да се търси друг, който ще се справи. Вместо това СДС постоянно е жертва на обидени величия взимащи себе си за незаменими и неотразими... Ай стига де... По-важното тук е друго. Че СДС си е СДС, а не партията на Еди Кой си и това е ясен признак, че в основата му стоят идеи, а не нечии прищевки, капризи и мании. Това го отличава от десетки партии от тип еднолични дружества.
Злостните и просташки изказвания за Петър Стоянов няма да коментирам. В тях няма никакъв елемент на разсъждение, а само изяви на лошо възпитание и политическа неарденталщина. Тези хора би трябвало да се засрамят. Добре, ако имат какво да споделят и са против нещо или някого , ами нека се аргументират, да кажат защо мислят така. Все пак форумите са за да обменяме мнения, а не да тренираме колко и до каква степен сме усвоили жаргоните и обидите в българския език!
Aнонимен
на 27.06.2005 г.
0
 
 
Пешо, помашки катъролики изроде и бивш активен комсомолецо, ти си същата лека кавалерия. Това ми напомна за бръснагоглавия психо-физически дегенерат от БТВ, който призова на борба със жългата преса - На ти курво да ми подържиш копелето.
адни
на 26.06.2005 г.
0
 
 
Стига адвокатски пинизи
Kanar
на 26.06.2005 г.
0
 
 
Да не иска оставки ами да си спомни как беше наредена листата в Пловдив
Петър
на 26.06.2005 г.
0
 
 
Петре ,по- добре ти си подай оставката, защото си много некомпетентен в политиката ти търсиш само изгода и нямаш авторитет пред българите.С хитрости далеч не се стига,бягай надалече от политиката,гледай си фамилния бизнес.
Петър
на 26.06.2005 г.
0
 
 
Петре ,по- добре ти си подай оставката, защото си много некомпетентен в политиката ти търсиш само изгода и нямаш авторитет пред българите.С хитрости далеч не се стига,бягай надалече от политиката,гледай си фамилния бизнес.
анонимен
на 26.06.2005 г.
0
 
 
Не мисля, че сега е време за остовки. Трябва да се коалира по бързо дясното пространство за да се създаде колкото е възможно стабилно правителство и работещ парламент. Има закони, които трябват да се гласуват за приемането ни в Европа през 2007г. Това е важно, а не кой е начело на СДС. По добре П. Стоянов да види как може да се разбере с Ив. Костов за обединението в дясно, тъй като мисля, че пречка ще бъде само Костов. Той изглежда като "бетонна глава". Не мисля че с изказването на пресконференцията Костов ми хареса. В политиката трябва да има компромиси и България трябва да е на преден план. Да се работи за спокойствието и благото на населението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Избори 2005:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: