ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Марин Райков подкани областните управители да излязат в отпуск
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 02.04.2013Коментари (5)3039
©
Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков се срещна днес в Министерския съвет с областните управители на всички области в страната. Основна цел на срещата беше установяването на ефективната координация в съвместната работа на служебното правителство и областните администрации около организирането и провеждането на предсрочните парламентарни избори в контекста на специфичната ситуация. Акценти в срещата бяха още институционалната стабилност, нуждата от прозрачно управление и взаимодействие с гражданското общество. 

"Тъй като нашата цел е действително да възстановим и да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни и безпристрастни, ви моля всеки един от вас да вземе решение за себе си. Тези от вас, които имат партийни функции, а също така и тези, които изпълняват кoординаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията или да излязат в отпуск, или да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила. 

Това е в съответствие с желанието ми ние да отправим ясно послание към българската общественост, че вие ще бъдете безпристрастни", призова Райков.

По време на срещата премиерът запозна областните управители с основните приоритети и задачи на служебното правителство, които бяха публикувани вчера и на интернет-страницата на Министерския съвет. 

Областните управители споделиха, че очакват политическите партии да излъчат компетентни служители в секционните избирателни комисии, тъй като това е от изключителна важност за нормалното протичане на изборите и споделиха, че настроенията на гражданите се различават от тиражираните от медиите съмнения за прозрачност на изборния процес.

По време на разговора премиерът Марин Райков заяви, че не желае сътресения в работата на институциите и това е била и причината, поради която въпреки апелите, които бяха отправени от съответни политически сили, е било взето решение от негова страна да не се пристъпва към промяна в ръководството на областните администрации. 

Той призова областните управители да съдействат в мерките и решенията за преодоляване на социалните неравенства в българското общество, да бъдат отворени към обществеността и да не опровергават доверието, което им е гласувал за провеждането на изборите. Министър-председателят каза още, че с работата си служебното правителство ще подпомага работата на международните наблюдатели от ОССЕ и от ПАСЕ.

Марин Райков призова още областните администрации да осигурят максимално достъпни интернет-сайтове на районните избирателни комисии, които да повишат информираността на гражданите и да съдържат отговори дори на най-необоснованите очаквания.

"Трябва да приемем гражданите като съюзници, да разберем техните послания и мотивите за недоволството им", допълни министър-председателят.


Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Respecter
премахни филтъра

-5
 
 
Тоя боклук Райков много насериозно се взе нещо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Трансферно лято 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: