ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бойкот, червени картони, дузпи и победа за Ботев в исторически мач
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:52 / 15.08.2016Коментари (17)10920
Капитанът Тодор Неделев вкара два гола при успеха над Славия
Ботев (Пд) победи Славия с 3:2 в мач от 3-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят бе исторически за жълто-черните, тъй като бе първи, състоял се на електрическо осветление на клубната база в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тодор Неделев (38, 64-дузпа) и бразилецът Жоао Паоло (47) се разписаха за жълто-черните. За Славия точни бяха Сердер Сердеров (15) и Ивайло Димитров (88-дузпа), но след почивката "белите" останаха с 9 души заради изгонването на Димитър Буров и вратаря Марио Кирев.

Това бе и първа победа за "канарчетата" през настоящия сезон. С нея тимът има вече 4 точки, които му отреждат 8-о място във временното класиране.

Феновете на отбора обаче организираха своеобразен бойкот и оставиха южната трибуна в Коматево празна. Вместо това там бяха разпънати плакати с надписи: "Искаме си стадиона", "Колежа - това е нашият дом" и "Търпението ни се изчерпва".

Заради наказанието на треньора Николай Костов жълто-черните бяха водени от неговия помощник Енгибар Енгибаров.

Славия откри резултата в 15-ата минута. Серкан Юсеин загуби една топка в центъра и това позволи на Ивайло Димитров да напредне по левия фланг. Последва центриране към Сердер Сердеров, който засече в мрежата за 0:1.

"Канарчетата" имаха невероятния късмет да изравнят при първата си възможност в 38-ата минута. Иван Стоянов направи пробив в пеналта по дясното крило, намери Тодор Неделев и той хладнокръвно вкара за 1:1.

В началото на втората част бразилска атака на Ботев доведе до пълен обрат в мача. Фелипе Бризола шутира силно от 20-ина метра, а вратарят Кирев изби. При добавката обаче притичалият Жоао Пауло търкулна топката за 2:1.

В 52-ата минута Славия остана с 10 души след изключително глупава постъпка на Димитър Буров. Младокът си изкара два жълти картона в рамките само на 3 минути. Първият бе за реакция срещу съдийско отсъждане, а вторият за група игра.

Десет минути след това домакините получиха дискусионна дузпа. Жоао Пауло остана сам срещу Марио Кирев и финтирайки го, падна на тревата. Съдията посочи бялата точка, а от телевизионните повторения се видя, че контакт няма. Неделев превърна дузпата в гол за 3:1.

Глупостите на футболисти на Славия продължиха в 72-ата минута, когато Марио Кирев удари с топката дете, което подава топката. Заради грозната проява стражът получи втори жълт картон и гостите останаха с 9 души.

В 88-ата минута Славия също получи доста дискусионна дузпа за нарушение на Наско Милев, каквото всъщност нямаше. Ивайло Димитров бе точен и фиксира окончателното 3:2.

В добавеното време Наско Милев можеше да направи успеха на Ботев по-убедителен, но ударът му от 3-4 метра срещна гредата.

Ботев игра в състав:

Георги Георгиев, Цветомир Панов, Стенио, Кристиян Димитров, Крум Стоянов (46- Милен Кикарин), Серкан Юсеин, Фелипе Бризола, Тодор Неделев (84- Наско Милев), Жоао Паоло, Иван Стоянов, Асен Чандъров (46- Яя Меледже).

Още по темата: общо новини по темата: 11
18.08.2016
16.08.2016
15.08.2016
15.08.2016
15.08.2016
14.08.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Михаил
премахни филтъра

Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 16.08.2016 г.
+3
 
 
Браво за победата, канарчета! Но ще трябва да търсим хора в защита - други отбори ще минават като на парад през нея.. Малцинството много искаха да паднем, за да се правят на велики, след гръмката победа над гранда Монтана.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: