ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: Куче, което ни е лаело, винаги е побеснявало!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 12.12.2014Коментари (56)9540
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев реши да коментира ситуацията в клуба около разразилите се спекулации за нечисти игри.

Ето какво сподели легендата на черно-белите и на българския футбол пред клубния сайт:

Разтревожен съм много от станалото през седмицата. Името на нашия Локомотив отново бе забъркано в спекулации и нечисти игри. И то без никакви основания и доказателства. В продължение на два дни знайни и незнайни герои се упражняваха върху безпочвени теории на конспирацията, в които бе намесено името на любимия ни клуб.

Искам най-отговорно да заявя, че Локомотив Пловдив трябва да бъде даван за пример от ФИФА и УЕФА в борбата за чистота на футбола. Лично аз не зная друг клуб, чиито привърженици въстанаха и доведоха до успешен край борбата си да изчистят името на отбора от съмнения за участие в уговорени мачове.

Вместо похвали, срещу нас отново се опитват да сипят нечистотии. И никой не си дава сметка какво костваше на момчетата да вземат в свои ръце клуба, който сега е по-чист от всякога. Напълно ги разбирам, но не зная дали и аз ще мога да им помогна да преглътнат разочарованието.

Сигурен съм обаче, че и локомотивската общност ще преминем успешно и през този труден период. Пътят на локомотивеца никога не е бил лесен, но той никога не се е оплаквал и не е оставял любимата си черно-бяла идея. Така ще бъде и сега, а на зложелателите искам да припомня старата локомотивска поговорка: "Куче, което ни е лаело, все е побеснявало".

Специално искам да обърна внимание на Мартин Камбуров, чието име бе най-споменавано тези дни и то в лоша светлина. Мартин е за пример като футболист и като човек. Боли ме за него, защото миналия сезон той най-открито застана зад името Локомотив и обяви, че напуска, докато на Лаута е предишното ръководство.

Когато дойде новото ръководство, Мартин спази обещанието и се върна като отказа тройно по-голяма заплата в ЦСКА. Сигурен съм, че Камбуров ще бъде за пример на бъдещите поколения локомотивци. Не само с головете си, а най-вече с поведението си Мартин вече се нареди до най-големите в историята на нашия клуб.

Само Локо!

Още по темата: общо новини по темата: 39
21.01.2015
31.12.2014
25.12.2014
24.12.2014
23.12.2014
17.12.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на terro1912
премахни филтъра

+11
 
 
Плачем, г-н Бонев, плачем и се молим МВР да се извини на Локото! Вашият тим е пример за честна и зрелищна игра София, България | Публикувано: 12 дек. 2014, 16:27 Разпечатай прочитания: 1370 | коментари: 3 Зума: Трябва да дават Локо (Пловдив) за пример, а сипят нечистотии за черно тото Зума: Трябва да дават Локо (Пловдив) за пример, а сипят нечистотии за черно тото Няма как да не ти потекат сълзите, след като си прочел какво изрече легендарният Христо Бонев: "Трябва да дават Локо (Пловдив) за пример, а сипят нечистотии за черно тото!" После с невинен тон Зума добави: "Името на нашия Локомотив отново бе забъркано в спекулации и нечисти игри. И то без НИКАКВИ ОСНОВАНИЯ и доказателства." Прав сте, г-н Бонев. Доказателства няма. То това е проблемът. Има един огромен параван, зад който се чува шум - на пари ли, на фишове, на уговорки ли. Никой не знае. Прав сте, г-н Бонев. Всички в Локомотив са невинни. Не до доказване на противното. Те са невинни. Локо е пример за честна и мъжка игра. На зрелищна, интересна, с много голове и положения. Спомнете си Марбея. Там бе апогеят на величието. Там какви мачове имаше - за чудо и приказ. Те ще се разказват от поколения на поколения. Няма Гунди, няма Ицо, има "черно-бяла" епопея в Марбея, в Любимец и из някои други кътчета - по света и у нас. Прав сте, г-н Бонев. Сега трябва всички да ви се извиним. Публично. Тия от МВР, вместо да ми организират някакви си акции, да свикат още утре пресконференция. На нея да се наредят министърът на МВР, главният секретар на МВР, президентът на БФС, президентът на България и премиерът. Да станат прави и с ръка на сърцето да поднесат своите най-искрени извинения пред цяла България задето опетниха името на Локото. Как не ги е срам да привикват футболисти! На какво основание? Някак си вътрешно се питам - а защо не извикаха други играчи, ами точно тези. Ама отговорът е ясен - просто са написали на стотици листчета имената на всички състезатели от "А" група. После са ги поставили в една шапка и са теглили жребий. Така на случаен принцип са се паднали въпросните момчета. Чакайте, ще каже някой - ама те всички, дето ги разпитаха, са играли в Локо (Пд) и Любимец - Тъча, Фаула, Корнера, Фиша. Всички! Значи няма нищо случайно!? Глупости на търкалета - случайно е! Случайно е и толкоз! Разплакахте ни, г-н Бонев, разплакахте ни! И, бъдете сигурен, ще си вземем поука. И ще помолим МВР да ви се извини.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: