ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Левски ще търси реванш от Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 22.03.2014Коментари (74)9332
©
Левски излиза днес срещу Ботев Пд в трети мач за последните 10 дни. Двата отбора си размениха по една победа в турнира за Купата на България, но краен победител се оказаха пловдивчани, които въпреки загубата с 3:1 на Герена в първия мач, на Коматево отбелязаха два безответни гола и чакат да разберат кой ще е съперникът им на 1/2 финалите. За трите дни от последния мач в двата клуба се случиха страшно много неща - хвърчаха оставки и обвинения, имаше драми около спряганите за нови треньори и директори, но е факт, че днес двата отбора ще бъдат изведени от Елин Топузаков и Станимир Стоилов. Двамата бяха част от европейската приказка на Левски през 2006-а и 2007 година. Топчо бе капитан на отбора, който игра 1/4 финал в Купата на УЕФА и участва в групите на Шампионската лига, а Мъри бе човекът, определен като най-успешният треньор в новата история на Левски. Сега обаче колелото се завъртя и изправя един срещу друг двама души, които винаги са били от една и съща страна на барикадата. Днес ще се види пораснал ли е Елин Топузаков за треньорския пост в Левски и заслужава ли Станимир Стоилов да остане начело на Ботев Пд.

Безспорно Топчо ще започне битката днес на Герена сериозно ощетен. Той няма да може да разчита на контузените Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Орлин Старокин, Мирослав Иванов и Валери Божинов, както и на дълготрайно отписаните Стефан Велев и Антон Огнянов. Пламен Крумов пък е наказан. С осмината отсъстващи, Топузаков ще е принуден да запълни групата за мача с юноши. Едва ли някой от тях обаче ще се появи сред титулярите.

На вратата за сините ще започне Горан Блажевич. В сряда хърватинът не бе много убедителен, но в момента е единствен избор под рамкте въпреки качествата на младия Александър Любенов. Карето в защита пък ще бъде променено за пореден път тази пролет. Капитанът Станислав Ангелов ще застане на десния бек при контузията на Мулдер и наказанието на Крумов. Даниел Димов и Аймен Белаид ще излязат в четвърти пореден мач като централна двойка защитници. От тях вече се очаква да показват добър синхрон и стабилност. На левия бек отново ще е Рикардо Нунеш. Вторият капитан на сините Владимир Гаджев се завръща в титулярния състав след като изтърпя наказанието си. В средата на терена родният национал ще действа заедно с Кевин Бру. По крилата ще са Ларсен Type и Кристовао Рамос, а от Рафаел Бастос ще се очакват импровизациите в атака. Дилемата пред Топузаков е кой да започне на върха на атаката. Цветан Генков бе неубедителен в предишния мач, а появилият се като резерва Димитър Макриев също не успя да направи нищо интересно. Все пак Макриев е с леко предимство.

Станимир Стоилов пък няма никакви проблеми с избирането на стартовия състав. Единственото притеснение на Мъри е свързано с централния бранител Сивард Спрокел, който е с болки в бедрото, но все пак се очаква той да започне от първата минута днес. Заедно с него пред стража Адам Стаховяк ще излезе Сърджан Лукин. Капитанът на Ботев Йордан Христов ще е отдясно на отбраната, а бившият футболист на Левски Веселин Минев ще е отляво. В центъра на терена Мариян Огнянов ще застане до Томаш Иршак. С минимални шансове да попадне сред титулярите е и Георги Сърмов. Румънецът Александру Куртеан и бразилецът Вандер Виейра ще тормозят отбраната на Левски по крилата и ще доставят удобни топки за двамата в нападение Юнес Хамза и Феребори Доре. Последният се разписа и в двата мача до момента срещу сините, но те трябва да се пазят и от Хамза, който също им създаде сериозни проблеми на базата в Коматево.

Дали Елин Топузаков ще започне работата си начело на Левски с победа над човека, с който като играч стигна върха в кариерата си, или Мъри Стоилов ще покаже на бившия си капитан тънкостите в треньорския занаят, ще разберем днес от 16:15 часа на ст. "Георги Аспарухов".

Още по темата: общо новини по темата: 13
25.03.2014
24.03.2014
22.03.2014
22.03.2014
22.03.2014
22.03.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на djany76
премахни филтъра

на 22.03.2014 г.
-3
 
 
Хора без собствено мнение казват отбора се подкрепа а не се коментира ,отбора като не върви и не играе пак ли да ги подкрепаме ,те са вид гладиатори спортистите като не дават спектакъл които искат зрителите просто изпълнителите се подменят и идват други докато публиката остане доволна, затова Мърко вън докато е време ,публиката му пречи на бостана няма кои да му пречи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пет мача на Ботев до края на сезона са в делнични дни
Ботев предлага нов договор на острието, което възвърна формата си при Керкез
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: