ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпусна евробоеца Лудогорец след 2:2 в "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 23.02.2014Коментари (338)27049
Героят на "канарчетата" Юнес Хамза се отчете с 2 гола във вратата на Лудогорец в дебюта си за "А" група
Ботев и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в дербито на 24-ия кръг на "А" група. "Жълто-черните" изиграха много силен мач в първата си официална среща за 2014 година и пропуснаха да зарадват своите привърженици с победа. На два пъти точен за Ботев бе новото попълнение Юнес Хамза (14, 52), който дебютира в родния елит. За "орлите" се разписаха Козмин Моци (23) и Вирджил Мисиджан (63).

"Канарчетата" стартира вихрено първото си домакинство на "Футболен комплекс Ботев 1912" пред пълните трибуни на стадиона в "Коматево". 

Още в 3-ата минута щатния голмайстор на "жълто-черните" в контролните срещи Юнес Хамза бе на косъм да открие резултата, но се размина с коженото кълбо след центриране на Мариян Огнянов. 

Домакините продължиха с натиска над евробоеца и в 15-ата минута успяха да открият резултата. Хамза получи пас зад отбраната на Лудогорец и останал очи в очи с Владислав Стоянов не сгреши и прати в екстаз над 3000 бултраси. 

Шампионът се активизира след допуснатия гол и след няколко опасни атаки играчите в "зелено" успяха да изравнят. Това се случи след един корнер отдясно на Адам Стаховяк, когато Козми засечи с глава центриране на Ешпиньо, полският страж на пловдивчани не реагира добре и си вкара автогол.

В края на полувремето Лудогорец създаде нова опасна атака, която тръгна от Йордан Минев. Защитникът изведе Мисиджан на стрелкова позиция, който стеля мигновенно, Стаховяк показа добър рефлекс и успя да спаси, но остана впечатление, че топката бе преминала гол линията преди намесата на вратаря на Ботев.

Йерун Луму пропусна да даде аванс на Лудогорец в началото на второто полувреме. Нападателят бе изведен сам срещу Стаховяк, но пропусна да се разпише, пращайки кълбото далеч от рамките на вратата.

Разградчани бяха наказани след пропуска на Луму и в ответната атака Юнес Хамза вкара втория си гол в мача. Тунизийският нападател получи пас от своя партньор в атака Доре и мушна топката между краката на Стоянов, която за втори път влезе във вратата му.

Лудогорец отново бързо реагира и в 63-ата минута изравни чрез Мисиджан, който вкара великолепно попадение с фалцов удар.

В последните минути на срещата Ботев можеше и да стигне до 3 точки, но задната ножица на Юнес Хамза мини на сантиметри от десния страничен стълб на Владислав Стоянов.

Ботев - Лудогорец 2:2
1:0 Хамза 14
1:1 Моци 23
2:1 Хамза 52
2:2 Мисиджан 63

Още по темата: общо новини по темата: 31
26.02.2014
25.02.2014
25.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на hooligana1912
премахни филтъра

+14
 
 
ОООО БОТЕВ Пловдив ЕДИН ЕДИНСТВЕН Е НА СВЕТААААА ЗАВИНАГИ ЩЕ БЪДЕШ ТИ В НАШИТЕ СЪРЦА,С ТЕБЕ ЩЕ ВЪРВИМ ДОРИ ДО КРАЯ НА СВЕТАААААА
+3
 
 
Отново слаб и страхлив Мъри и най- вече инат като говедо.Цел да не загубим -постигната. Да спечелим е за това се иска треньор не Мъри.Сега специалистите ще кажат браво Ботев се опъна на шампиона! Да опъна се, но какво му струваше да го победи аз да питам специалистите.Ще ви кажа още преди почвката си мислих че ще изкара Доре и ще пусне Вандер.Уви, Мъри играе с негови попълнения за това бяхме на 7мо място и за това не бихме Лудогорец днес защото му е много трудно да изкара някой от неговите попълнения и да пусне Вандер .Сърмов може да влезе -какво може е друг въпрос.Сега и аз като всички шопски медии ще кажа браво г-н Стоилов ,браво на Ботев че се опъна на шампиона ето и в Пловдив се работи.Да и в Пловдив се работи макар и с грешните хора-утре ще ги няма.Но после всеки ще иска да е треньор на Ботев.С базата която разполага, с нов стадион, с ресурсите на г-н Василев и аз искам да съм треньор на Ботев.Така че Мъри имаше мечта и сам си я провали щото е некадърен-нищо лично,просто слаб треньор,Кривия-голям футболист,но още по- голям интригант гонещ личните си интереси ,слабобразован за длъжноста която заема.Наско Курдов го изгони Кривия А Митко Бербатов се отказа от националния при треньор Стоилов!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: