ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внимание! Капани по бул. "Марица-юг"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 29.11.2013Коментари (7)5171
Читател сигнализира за необезопасени шахти в район "Централен" и по-конкретно на бул. "Марица-юг" срещу училище "Св. Св. Кирил и Методий". Ето какво гласи писмото, което получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg:

"Здравейте. Пиша Ви за поредните опасни шахти, в които може буквално да се потроши някое дете и в които редовно пропадат автомобили, чиито шофьори не знаят за капаните на това място. Шахтите на кабелни оператори зеят отворени и си представете какво може да се случи, когато се напълнят със сняг и не се виждат. Районът не е добре осветен, а на това място всеки ден родители посрещат децата си от училище. Постоянно се движат и по-големи ученици, както и обикновени граждани.

На мястото има и друг капан за шофьорите освен шахтите, от които редовно се налага да се вадят коли, а именно неравни дънери, които са чудесен начин за разбиване на скоростна кутия или картер. Не стига това, а около старите дънери земята е изкопана и незнайно защо не е подравнена, та ежедневно се срещат шофьори, чиито брони биват разбити при хлътване.

И накрая, явно недоглеждане при ремонта на бул. "Марица-юг" и по-точно кръстовището с ул. "Фредерик Ж. Кюри". Стара шахта на ВиК, която шофьорите се опитват да избегнат с резки маневри, пак в същия район с пресичащи деца.

Надявам се редакцията Ви да отнесе случая до компетентните органи, които по най-бързия начин да отреагират и да се вземат мерки за опазване живота на гражданите и децата в района"
.

Репортер на сайта веднага се свърза с кмета на район "Централен" Райна Петрова.

Тя ни увери, че веднага ще изпрати екипи, които на място да проверят чии са липсващите капаци на шахти - дали на ВиК дружеството или на някой кабелен оператор.

"Тези капаци ще бъдат възстановени", заяви Пертова.

Ще бъдат изпратени екипи, които да проверят и стърчащите дънери на отрязани дървета.

"Ще сигнализирам на ОП "Градини и паркове", а те ще фрезоват тези дънери и ще ги изравнят с настилката", обясни още кметът на "Централен".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
По-резонният въпрос е, защо след като дърветата са отрязани, не са махнати вазите им, защото там и без това намирането на паркомясто е доста трудно.
+1
 
 
"а именно неравни дънери, които са чудесен начин за разбиване на скоростна кутия или картер. Не стига това, а около старите дънери земята е изкопана и незнайно защо не е подравнена, та ежедневно се срещат шофьори, чиито брони биват разбити при хлътване." А какво правят автомобилите във вазите на макар и отсечените дървета? Read more: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vnimanie-Kapani-po-bul-Marica-yug--466620#ixzz2m1mAUYkV
+4
 
 
Капаците на споменатите шахти не са откраднати, а са се разрушили с времето. Останките от капаците са вътре в самите шахти. Тези капаци не представляват интерес за малцинствата, защото са от две къси железа на хикс и другото е бетон, който се е разрушил. Навсякъде по улиците има такива шахти на оператори, можете да ги видите.
+5
 
 
Ами интегрирахме ромите/разбирай мангалите/, сега ще интегрираме бежанците/разбирай нелегалните примати от африка и азия/!
+6
 
 
Браво !!! Ето така ако се действахме всички,Пловдив,щеше да е една идея по-добър град за живеене
+5
 
 
Имам чувство, че от десет дни насам зачестиха кражбите на капаци на шахти, според мен ВиК си вършат работата и ги подменят бързо, но онези, които трябва да озаптят крадците, не смятам, че се справят!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Войната в Украйна
Катастрофи в България
Народен събор Пловдив 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: