ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо пречупи Нефтохимик в Бургас, Диего избухна със страхотен гол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:57 / 23.08.2013Коментари (146)16246
© Plovdiv24.bg
Отборът на Локомотив победи с 3:1 като гост Нефтохимик в първи мач от 6-ия кръг на "А" група. Живко Петков даде аванс на домакините в 18-ата минута, но с голове на Диего Фераресо, Йордан Тодоров и Здравко Лазаров пловдивчани си тръгнаха с трите точки от Бургас.

Преди началото на двубоя вратаря Йордан Господинов получи специален подарък от феновете на Нефтохимик. Както е известно преди години стражът защитаваше цветовете на бургаския тим.

Двубоят на "Лазур" започна отлично за Нефтохимик, които след няколко добри атаки успяха да открия резултата чрез Живко Петков. Младежкият национал бе изпуснат от защитниците в "черно-бяло" и с глава не остави шанс на Йордан Господинов - 1:0.

Веднага след гола пловдивчани поеха изцяло инициативата в мача и се нанесоха в половината на "шейховете". В 23-ата минута Локомотив застраши за пръв път вратаря на Нефтохимик Евгени Караманов, но силен удар на Мартин Камбуров от фаул бе спасен от вратаря.

Десет минути по-късно късметът се усмихна на "смърфовете" и те изравниха с невероятен гол на Диего фераресо. Бразилецът овладя коженото кълбо в половината на домакините и със страхотен шут изпрати топката в горния ляв ъгъл на Караманов. Това попадение на "кариоката" безспорно ще намери място за гол на кръга.

В 43-ата Локомотив направи пълен обрат в мача. Йордан Тодоров бе изведен от дълбочина и останал очи в очи с Евгени Караманов не сгреши - 1:2.

Радостта на пловдивчани можеше да трае изключително кратко, но прехвърлящия удар на Живко Петков бе спасен с върха на пръстите от Йордан Господинов.

На почивката се стига до ексцесии между феновете на двата тима по трибуните, но полицията се намеси своевременно и укроти нещата. 

През втората част Нефтохимик се втурна в предни позиции в търсене на изравняване на резулатта, но възпитаниците на Валери Дамянов така и не успяха да достигнат до чисто голово положение.

Николай Чипев бе най-близо до гол за бургазлии, но ударът му от фаул разтресе напречната греда. 

В даденото от рефера продължение "смърфовете" довършиха домакините с трети гол. Негов автор бе резервата Здравко Лазаров, който фиксира крайното 3:1 в полза на Локомотив.

Така Локомотив успя да прекъсне негативната серия от две поредни загуби с по 0:1 от Черно море и Лудогорец. Загубата за Нефтохимик бе първа в Бургас след като тима имаше до момента победа над Любимец с 1:0 и равенство 1:1 срещу Славия.

Нефтохичик - Локомотив 1:3
1:0 Петков
1:1 Диего
1:2 Тодоров
1:3 Лазаров

Нефтохимик: Караманов, Кулибали (Лемперов), Йошев, Хашев, Ив. Янев, К. Янев (Орачев), Чипев, Вълчев (Христов), П. Димитров, Петков, Манев

Локомотив: Господинов, Йорданов, Тунчев, Крачунов, Диего, Георгиев, Н'Дайе, До Кармо (Кики), Паулиньо (Стефанов), Йовчев (Лазаров), Камбуров

Още по темата: общо новини по темата: 11
27.08.2013
23.08.2013
23.08.2013
23.08.2013
22.08.2013
22.08.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на leoru
премахни филтъра

+16
 
 
Скъсаха се да пропускат.За Лазаров това беше адски нетипично.Но победа си е победа.Браво!Само Локо!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: