ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
2:1 за Ботев! Феноменален Тодор Неделев направи Левски за смях!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:56 / 21.07.2013Коментари (212)34430
Ботев победи Левски на старта на новия футболен шампионат на България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят не започна по най-добрия начин за пловдивчани - още в 5-та минута Гари Родригес стреля от 27-28 метра, топката тупна пред Стаховяк, след това се удари в гредата и влетя в мрежата на "канарчетата".

Ботев не се стъписа и отвърна на удара, но изстрели на Грънчаров, Тодор Неделев и Галчев не успяха да намерят целта. Така се стигна до следващия повратен момент в срещата - голмайсторът Родригес бе изгонен, след като удари без топка капитана Веселин Минев. В 41-та минута полският страж на домакините се намеси отлично и предотврати ново попадение в полза на Левски. След като Кевин Бру изпълни отлично пряк свободен удар. Минута преди края на редовните 45 минути отборът на Ботев създаде най-доброто положение до този момент, Огнянов от пет-шест метра успя да стреля, но Ангелов блокира удара му.

На полувремето в игра за Ботев влезе Валери Домовчийски на мястото на Борис Галчев и игровата схема на "жьлто-черните" стана още по-офанзивна. Това веднага даде резултат и само в рамките на няколко минути първо именно Домо, а после и Грънчаров от непосредствена близост пропуснаха да възстановят равенството, което обаче в 57-та минута стана факт, след много красив гол на Тодор Неделев. Младият фу

тболист направи за смях първо Нуно Пинто, след това Старокин, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала, Пламен Илиев също не успя да се намеси добре и топката влетя в мрежата му, след като се удари и в далечната греда.

Напипали правилния ритъм и с човек повече, домакините продължиха да атакуват и в 68-та минута бяха близо до пълен обрат след страхотно воле на Домовчийски, което срещна страничната греда на Илиев. Не след дълго "сините" също имаха своя шанс, но Адам Стаховяк спаси с вещина. В 75-та минута превъзходството на Ботев бе материализирано за втори път - безспорният герой на мача Тодор Неделев прехвърли с феноменален прехвърлящ удар Пламен Илиев и вдигна стадиона на крака. До края "канарчетата" не допуснаха гостите да стигнат до гол, макар Левски да получи териториално превъзходство, особено в последните десетина минути, което обаче не даде резултат и пловдивчани спечелиха за втори път подред срещу този съперник.

Ботев - Левски 2:1

0:1 Родригес (5), 1:1 Неделев (57), 2:1 Неделев (75)

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев (к), Иршак, Галчев Домовчийски, Огнянов, Неделев, Ромарио (Вандер), Анисе

Левски: Илиев, Мюлдер, Ангелов (к), Старокин, Пинто, Велев Бру, Вутов (Лопес), Родригес, Рамос, Генков (Силва)
Още по темата: общо новини по темата: 17
23.07.2013
23.07.2013
23.07.2013
22.07.2013
21.07.2013
21.07.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Petar Donchev
премахни филтъра

+32
 
 
Честита победа!Пловдив ликува,феноменален Неделев . Пловдив - феновете,трябва да се подкрепяме и да си помагаме,а не да се плюем.ние живеем заедно,всични сме приятели,роднини,съученици ,колеги тия шопи ,дето си мислят че всичко зависи от тях,трябва да ги смачкаме ,заради София сме на това дередже!Да го духат измислените грандове!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Изненада! Ботев няма да тренира в София преди финала
Сдружение ПФК Ботев: Не можем да спим от напрежение преди финала!
Днес обявяват съдията за финала за Купата
Спортист №1 на Пловдив надъхва Ботев за финала
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: