ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри е жаден за реванш, заради боя от Стойчо и ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 02.05.2013Коментари (2)3311
© Plovdiv24.bg
В събота треньорът на Ботев Станимир Стоилов ще се изправи срещу един от съперниците, който е донесъл много радост и тъга в кариерата му. Мачът на Армията до голяма степен ще даде отговор на въпроса дали жълто-черните ще си гарантират място в европейските клубни турнири през следващия сезон, или до последно ще трябва да се борят за третата позиция с ЦСКА. След победата на Левски във вечното дерби все по-малко вероятно е четвъртото място през този сезон да дава право на участие в Европа. И все пак ако Левски не успее да стане шампион и спечели Купата на България, то четвъртата позиция ще значи класиране в евротурнирите. Но това са сметки, които поне за момента не интересуват никого, нито на Колежа, нито на Армията. Всички мисли са насочени към предстоящия мач между ЦСКА и Ботев, който ще даде насока на борбата за третата позиция, която със сигурност ще отвори пътя на един от двата отбора към Европа.

В началото публиката на Ботев прие с недоверие назначението на Мъри Стоилов начело на техния любим клуб, но постепенно започна да гласува все по-голям вот на доверие към наставника. Причината е, че през пролетта жълто-черните играят привлекателен и резултатен футбол. А Мъри за няколко месеца научи футболистите в Ботев как да играят правилен футбол и да не се страхуват в нито един момент от противника си. Не случайно на Колежа глави преклониха Левски и Литекс

Сега обаче треньорът и футболистите му трябва да покажат, че Ботев е силен не само у дома, но и на чужд терен. А мачът с ЦСКА е идеалната възможност за доказване. За момента пловдивчани са с един гърди пред съперника си от София, но преднината от две точки в класирането може да бъде заличена още в събота.

За разлика от възходящата линия, по която се движи Ботев през този сезон, представянето на ЦСКА лъкатуши в двете крайности. В подобни мачове обаче моментното състояние на отборите невинаги е било решаващо за крайния изход. Армейците по-скоро приличат на ранен звяр в момента, а никой не може да се наеме с прогнози кога червената машина ще изригне.

В досегашната си треньорска кариера Мъри може да се похвали с положителен баланс срещу ЦСКА, но той е натрупан по време на престоя му на Герена. В събота Станимир Стоилов ще изведе трети отбор срещу ЦСКА. В богатата си кариера той има 7 мача срещу армейците в "А" група начело на Левски и два като треньор на Литекс. Първото дерби на наставника срещу ЦСКА е през сезон 2004/05, когато бе начело на Левски. Дебютният двубой на Мъри във вечното дерби завърши наравно 2:2, въпреки че на полувремето неговите възпитаници губеха в резултата с два гола. Воденият от Миодраг Йешич тим обаче демонстрира по-голямо постоянство през сезона, което бе гарнирано с победа на "Васил Левски" и нова титла във витрината на ЦСКА. Въпреки че Мъри спечели Купата и Суперкупата на България, неговата цел бяха златните медали. И с много работа през следващия сезон той успя да сбъдне мечтата си. Сезон 2006/07 безспорно бе най-силният на Станимир Стоилов начело на Левски. Не случайно и през кампанията сините на два пъти биха ЦСКА с 1:0.

Всяка приказка, колкото и да е хубава, обаче си има своя край. А приказката на Мъри свърши заради хегемонията на червените. Със Стойчо Младенов начело ЦСКА се превръща в непобедим отбор през сезон 2007/08, с което заслужено армейците печелят поредната си титла. След края на сезона пък на Герена правят радикални промени . Мъри Стоилов е освободен от треньорския мостик заради слабо представяне на отбора в първенството и европейските клубни турнири. Тогава обаче идва офертата от Литекс. В Ловеч на Мъри определено не му вървеше срещу ЦСКА, след като записа поражения за суперкупата и първенството.

Сега начело на Ботев Стоилов ще има възможност за реванш. А какво по-добро от това да изхвърли армейците от Европа още в дебютния си сезон начело на жълто-черните.

Източник: "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 23
06.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Georgi Spasov 74
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Мениджърски трик или истина? Ботев и Локо искат белгиец от Етър
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: