ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дянков към полицаите: Ако искате по-големи заплати, се откажете от привилегиите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 21.08.2012Коментари (68)3489
© Plovdiv24.bg
В отговор на вчерашното искане на Синдикалната федерация на служителите в МВР за увеличаване на заплатите в министерството с 25% и заплахата то да се отстоява чрез протести финансовият министър Симеон Дянков заяви, че ако искат по-големи заплати, полицаите ще трябва да се откажат от привилегиите си.

"Ако искате повече пари, влезте във всички норми на другите" - каза в телевизионно интервю вицепремиерът и добави, че през есента му предстоят "интересни разговори по темата".

"Няма резон в това" - смята Дянков и посочи, че в момента средната заплата за всички 48 000 служители на МВР е 1004 лева, което е почти на равнището в Министерството на финансите, "където всички работещи са с висше образование".

"Ако увеличим заплатите с 25%, средната ще стане 1280 лева и МВР ще е второто най-добре платено министерство, а не мисля, че това е редно" - отбеляза министърът. Той изброи какви привилегии ползвали служители на МВР: годишен отпуск 45 дни, пенсиониране на 52 години и при излизане в пенсия получаване до 24 брутни заплати наведнъж.

Средната заплата за младши сержант в МВР и длъжностите над тази е 1004 лева, каза финансовият министър. По думите му полицаите имат и най-дългите отпуски и се пенсионират по-рано. Според него те имат най-добрите условия на работа, сравнено с всяка друга държавна служба. Затова не е приоритет да се увеличават месечните им възнаграждения.

"Така че отсега мога да им кажа - 25% няма да получат в никакъв случай... Освен че получават хиляда и четири лева средно, те имат и най-дългите, понеже са по отделен закон, имат най-дългите отпуски. Всички ние получаваме по 20 плюс 5 дни, 25 дни, те получават 45 дни. Ние се пенсионираме на 63 години, те се пенсионират на 52 години" - категоричен бе министърът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е това е българската гнусна работа- ''Понеже ние в частния сектор получаваме малки заплати и не сме добре,и вие не трябва да сте добре''Уважаеми,по шивашките цехове и строежите е много малка вероятността да те убие някой крадец,в опита си да избяга или да изгориш жив,докато позиция като полицаи и пожарникар има реална опасност това да стане,така че до подкрепям напълно искането на полицаите!Разберете до като не спрете да гледате в чуждата паница и да завиждате все ще си е зле положението в държавата...Нужно е единство,но с тоя манталитет на народа няма как да стане..
+3
 
 
Четирдесет и три хиляди полицаи само обувките да им купуваме пак е много . Толкоз техника се вкара в полицията на всеки стълб радар на всяка сграда камера тъка че повече от 15000 не са нужни повече, и тъка тези да станат със заплата от 1500 лв.
+2
 
 
И минимална заплата ви е много! В тази държава всеки некадърен-мързеливец става полицай, ако има връзки или пари за рушвет!Напускайте масово некадърници-рекетьори, за да уплашите Дянков!!!
+1
 
 
Гаден мръсен лъжец си ти еййййй. Най-некадърния министър в правителството.
Aнонимен
на 22.08.2012 г.
+8
 
 
само в България полицията се движи с коли,за тях няма крака и велосипеди,а за обноски да не говорим.идете навън господа полицаи да видите как се работи
Aнонимен
на 22.08.2012 г.
+5
 
 
В Белгия пожарникарите се пенсионират на 58 с предложение да стигнат до 63.Белгия е доста по-богата държава,ако някой не знае.България е бедна и толкова може да предложи на служителите си.На който му е тежко и не му харесва,да отива в частния сектор.Пък да види,как се работи и как се плаща
+3
 
 
Живеем в свободна държава с отворени граници. На който не му отърва заплащането, лесно може да си потърси по-добри условия на труд извън нея. Никога не съм протестирал за малко пари дори пред началниците си, да не говорим за участие в масови протести - просто съм си сменял работата. Само че, какво може да върши някакъв пишман висшист, който се задъхва дори когато ходи по улицата? Много ясно - полицията или армията. Абсолютно недъгави келеши с високо самочувствие, само чеп за вас!
Aнонимен
на 22.08.2012 г.
+6
 
 
Драги ми полицаи и пожерникари,съгласен съм с вас че заплатите ви са ниски,спрямо стандарта ни в момента,но помислете малко и за нас дето работим в частният сектор и издържаме Вас-държавните служители.Мойта основна заплата е 500лв.,с добавки и ред други вредности варира м/у 800-900лв брутно.Чисто в най-добрият случай остават 700лв,ако няма санкции.200лв отиват за Вас,за пенсионерите,за дравни осигуровки и т.н.На нас ни сазват,ако не ти отърва портала е на среща.До колкото съм запознат тези отдръжки при Вас липсват.Не Ва опреквам Вие сте си прави за себе си.Просто ни са скапани оправляващите.България винаги е страдала от къдърни политици- начело с Вашият Вож пожерникаря Бате Бойко Борисов....
-3
 
 
Този луд ли е 1004 лв. заплата,може но за канцеларските плъхове иначе полицаите на улицата също вземат толкова ама за два месеца.ГЛУПАК безсрамен.
+5
 
 
На пожарникарите нека да вдигнат заплатите-те го заслужават,за разлика от полицаите! П.С. Що още няма регулировчик на "Кауфланд" -на светофара?И,искате увеличение?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кауза Колежа
Парламентарни избори 2024
Електронното записване в детските градини
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: