ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (25) | Вчера (6)
Милано, Варшава и Лондон приветстват Стоичков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 06.07.2012Коментари (3)2642
"Стоичков" продължава да получава международно признание още преди официалната си кинопремиера в България. Филмът за световната футболна легенда е селектиран за тазгодишния престижен кинофестивал в Милано (12-23 септември), съобщиха международните му дистрибутори от базираната във Виена мултинационална компания Autlook.

Варшава
Припомняме, че преди това" Стоичков" беше селектиран и за фестивала във Варшава (13-22 октомври), който е един от четиринадесетте най-престижни световни кинофоруми - от най-високата категория А.

Походът в Европа
Филмът започна своя поход из Европа на най-елитния кинофорум на планетата - Кан, със специална прожекция на 23 май 2012 г. за фестивални мениджъри и филмови търговци, след която получи отлични отзиви и сериозни оферти за дистрибуция по света.
Преди това, на 18 март 2012 г., "Стоичков" бе избран да закрие София Филм Фест. Гала прожекцията в зала 1 на НДК е единствената досега пред широка публика в България, но тя не бе на окончателната версия на филма. Финалният му вариант, предвиден за разпространение в България и по света, е вече готов и е с времетраене 90 минути.

Олимпиада
Първото представяне пред публика на финалния вариант на "Стоичков" е на 30 юли, по време на олимпийските игри в Лондон. Там той ще бъде показан на ексклузивна прожекция в Българския културен център в английската столица. Прожекцията е част от българската културна програма в дните на олимпиадата. Христо Стоичков ще бъде официален гост на киносъбитието, където са поканени и плеяда световни и български спортни знаменитости.

Създателите
Сценарист и режисьор на "Стоичков" е Борислав Колев, име с авторитет във филмовата критика и журналистика, автор на сценариите на няколко документални филми на спортна тема.
Зад проекта стои безспорно най-силната продуцентска компания в България през последните години - "Камера", в лицето на Димитър Гочев, Димитър Митовски и Росен Цанков. Това трио е в основата на заглавия, извоювали голям зрителски и фестивален успех като филмите за голям екран "Мисия Лондон" и "Аве" и телевизионните сериали "Стъклен дом" и "Под прикритие".

Копродуценти са БНТ и Владимир Николай Стоянов (чрез "Спектакъл" и Koh-I-Noor България). "Стоичков" е реализиран със съдействието на Национален филмов център.

Премиера
Филмът ще тръгне по кината в България в началото на ноември 2012 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Румен Русев
премахни филтъра

+5
 
 
ИЦО НАЙ ГОЛЕМИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Наша олимпийска шампионка на прага да прекъсне кариерата си
Хеттрик за 29 минути беляза победа с 10 гола на Спартак
Локо удари ЦСКА-София след обрат и силно второ полувреме на "Лаута"
Неделев и Серкан в националния отбор, ето пълния списък на селекционера
Локо без Митко Илиев в Разград! БФС със солидна глоба за "черно-белите"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: