ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
39 точки дневен ред за днешната сесия на ОбС, гласуват важни решения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 17.05.2012Коментари (1)1979
© Plovdiv24.bg
36 редовни и 3 извънредни точки наброява дневният ред на днешната сесия на ОбС на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Глоба от 300 до 1000 лв. грози собствениците на излязло от употреба МПС, които не предадат возилото на площадки за временно съхраняване, в център за разкомплектоване или не го съхранява в собствен имот. Такива санкции се предвиждат в предложението на кмета Иван Тотев. При повторно нарушение глобата е от 600 до 2000 лв.

От 3 000 до 10 000 лева ще са наказанията за едноличен търговец или юридическо лице, което предава или изхвърля излезли от употреба МПС-та на места, които не са предназначени за тази цел. При повторно нарушение имуществената санкция скача от от 6000 до 20 000лв.

Преименуване на площада около Римския стадион от "Джумая" на "Римски стадион" ще гласува днес градския парламент. Ще се разгледа и изменение и допълнение на наредбата за разполагане на преместваеми обекти на територията на община Пловдив. В него се предвижда цветовата гама на чадърите, разположени от площад "Централен" по ул. "Княз Александър I Батенберг" и от Джумаята по ул. "Райко Даскалов" до Пешеходния мост, както и на прилежащите им пешеходни пространства да е в цвят бяло до охра. Чадърите трябва да са без рекламни надписи или ако имат такива, то те трябва да са разрешени по реда на Наредбата за рекламна дейност на Община Пловдив.

Предвижда се и забрана за покриване и заграждането на зоните за разполагане на хладилни витрини, маси за открито сервиране, автомати за напитки и др., с материали и конструкции, изграждащи покриви, стени и прегради, както и нарушаване целостта на настилката. Не се допуска и поставяне на прегради, заграждения, кашпи и други, освен леки прозрачни прегради с височина до 60 см. Забранява се и поставянето на подиуми, на изкуствена декоративна растителност и на бутафорни пластични елементи.

На днешната сесия влиза и предложението за прекратяване договора за концесията на спирките. Както вече писахме, Община Пловдив ще изплати близо 3 млн.лв. на концесионера на спирките и по този начин слага край на "уродливата" концесия на заслоните в града.

Върху изграждане на видеонаблюдение в Стария град ще дебатират още общинските съветници, а във връзка с това известен пловдивски бизнесмен е изразил желание и готовност да направи дарение. Става въпрос за система за видеонаблюдение на територията на АИР "Старинен Пловдив" и обезопасяване на част от пешеходните пътеки на територията на град Пловдив с допълнителна светлинна сигнализация.

ОбС ще вземе решение и за 7 български семейства от програмата "Столипиново", които сменят жилищата си в ромския квартал с общински такива в други райони на града. Решенията за заменките бяха върнати на предната сесия на градския парламент заради недоглеждане от страна на общинската администрация, а мотивът на кмета Иван Тотев беше, че не е спазен законовият срок, според който предложенията трябва да стоят за публично обсъждане на сайта на община Пловдив.

Ще се разгледа и отчета на председателят на градския парламент  арх. Илко Николов за дейността на ОбС на Пловдив за периода от 07.11.2011 г. до 30.04.2012 г.

Очаквайте подробности за днешната сесия само в Plovdiv24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На края на ул.Младежка откъм стадион Пловдив вече 2 седмици стои един Голф със счупена предна полуоска и пречи. Крайно време е да мине оттам евакуаторът и да я вдигнат оттам тази кола, както и да глобят собственика.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: