ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Свети Георги" реновира четири клиники
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 13.03.2012Коментари (0)2202
© Plovdiv24.bg
Четири от клиниките си реновира Университетска болница "Свети Георги", съобщи изпълнителният директор проф. д-р Карен Джамбазов. По този начин освен специализирани медицински грижи, ще осигурим на пациентите и много добри битови условия по време на болничния им престой, допълни проф. Джамбазов.

Макар и частично най-мащабно обновяване претърпя Клиниката по педиатрия и генетични заболявания, която се помещава в две съседни сгради в База 1 на лечебното заведение на бул. "Васил Априлов". Това е най-натоварената откъм прием и медицински дейности детска клиника в Южна България, уточниха от лечебното заведение.

На 5-етажната сграда бе извършена хидроизолация на покрива, а вътрешните ремонти включваха предимно обновяване на част от стационара, интензивното отделение и 60 санитарни възела. В интензивния сектор в съответствие с утвърдените медицински стандарти бяха поставени подови и стенни PVC покрития. Предстои обновяване и на другата сграда на детската клиника. То ще се извърши по проект, за който лечебното заведение очаква финансиране по програма на Американското посолство.

По същия начин с пълно обновяване на прозорци, врати, настилки и ВиК инсталации вече работи и Клиниката по ушно-носно-гърлени болести в База 2 на бул. "Пещерско шосе" №66, обясни проф. Джамбазов.

Със собствени и дарени средства бяха реновирани два от блоковете на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ "Свети Георги". В Блок 2 старите дървени врати бяха заменени с алуминиеви, монтирани бяха нови осветителни тела, а помещенията - пребоядисани. Оборудван е и АНТИСПИН център в Блок 1 на Инфекциозна клиника.

Напълно подменени са дограмата, подовите настилки и санитарните възли, боядисани са стените в болничните помещения на Клиниката по изгаряния и пластика, която се намира в База 2. Настоящият ремонт не включва единствено интензивния сектор, който бе реновиран преди година и половина, потвърди проф. Джамбазов.

От 1 април т. г. ще заработи и Сектор за стволовоклетъчна трансплантация към Клиниката по хематология. В него ще се осъществяват специфичните медицински диагностични и лечебни дейности като високодозова, миелоабративна химиотерапия и режими с редуциран интензитет с последваща трансплантация на хемопоетични стволови клетки. Те ще се извършват съгласно методични указания за диагностика и лечение на заболяванията на кръвта и кръвотворните органи, обясни изп.-директор на Университетска болница "Свети Георги".

Специфични терапевтични процедури за индикации за трансплантация на хемопоетични стволови клетки, диагноза и лечение на органни усложнения при трансплантация, на гъбична инфекция, на болки при пациенти с малигнени хемопатии и лечение и грижи за терминално болни, както и още много други видове диагностики и лечения ще се извършват в новия сектор на Клиниката по хематология.

До края на годината УМБАЛ "Свети Георги" ще продължи да реновира клиничните си структури. През 2012 г. лечебното заведение ще участва в проекти за обновяване на сградния фонд и постигане на по-добра енергийна ефективност със средства от Международния фонд "Козлодуй", който ще отпусне 45 млн. евро за подобряване на енергийната ефективност на общински и държавни сгради.

Най-голямото лечебно заведение в страната ще обновява по проект "Красива България" болничните си стаи в Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66 по проект "Красива България".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: