ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (20)
За 2-ра поредна година състезателка на Марица бе определена за "Мис волейбол"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 30.01.2012Коментари (2)2557
© Plovdiv24.bg
В Пловдив май са най-хубавите жени. Във волейбола със сигурност. За втора поредна година състезателка на Марица бе определена за "Мис волейбол". След блондинката Диана Даскалова през 2011-та, сега честта се падна на брюнетката Милена Димова.

Родена е на 5 юли 1994 г. в града под тепетата. Родителите й нямат нищо общо с волейбола - майка й е секретарка в енергото, а баща й - шофьор. До 7-ми клас Милена учи в кварталното училище "Тодор Каблешков", а от 8-ми вече е в спортното "Васил Левски".

От турнира за купата Милена си тръгна с два трофея - за най-красива волейболистка и със самата купа на България, спечелена от Марица за първи път в историята на клуба. "Спортът е непредвидим...

Само ние си
знаем колко
ни струва


тази купа и колко сме работили за нея и се радваме, че е изглеждало лесно отстрани. Това разбира се е благодарение на добрата ни подготовка и положените усилия от нас и от треньорите", разказва ни с усмивка красавицата. Очевидно й е приятно да говори за Марица. "Обстановката в клуба е много благоприятна, обръща се внимание на всяка една от нас. Имаме добри услови за работа и отношенията между всички са много добри. Усещаме подкрепа от страна на нашите спонсори, на които сме много благодарни и тук е момента да благодаря на публиката която ни подкрепя на всеки наш мач в Пловдив, а и не само!"

За купата маричанки биха и Левски, и ЦСКА и логично сега целта е титлата. "По-добрия винаги побеждава, ние показахме че сме по-силни и от двата столични тима и заслужено ликувахме накрая, но това в никакъв случай не означава че другите отбори са слаби! Ще видим какво ще стане в първенството."

Милена въобще не очаквала да стане "Мис турнир". "Дори не знаех, че ще има такава титла, наистина останах много изненадана! След финала имахме банкет в много хубав ресторант, след което бяхме на дискотека.

Купонът
беше
супер


Макар крехката си възраст г-ца Димова не крие, че един ден иска да пробва късмета си в чужбина. "Имам високи цели и съм много амбицирана да се развивам професионално. За конкретен отбор не мога да кажа, не съм се замисляла...,но бих искала да е в Турция или Италия. Мечтая да стигна и до женския национален отбор. Това е едно от желанията, които смятам да реализирам. Сега съм с девойките. Да играеш за България е нещо прекрасно".

Всъщност влизането й във волейбола е доста случайно. Или пък не съвсем... "Ако някой ми беше казал преди четири години, че ще стана волейболистка нямаше да му повярвам! Моята най-добра приятелка, която е гребкиня, беше на лагер и аз отидох да я видя. Там се запознах с първата ми треньорка и момичетата от отбора... Както обичам да казвам - Няма случайни неща! Преди това не съм тренирала нищо".

А след 10 години? "Тогава всичко ще е много различно. Най-малкото ще съм с десет години по-голяма, по-мъдра, по-улегнала...Искам да продължа да се състезавам, а и мечтая един ден

да се реализирам
като треньорка в
школата на Марица


Когато не е в залата Милена най-много обича да си почива, да излиза с приятели и да гледа филми. Не иска да говори много-много за личния си живот. "На този етап единственото за което мисля e волейбол", уверява ни брютенката. Любимият й спортист е Матей Казийски. Никога не отказва спагети и един студен чай. Книгата, която ще помни сигурно винаги е "Задната къща" на Ане Франк. Харчи най-много за дрехи. "Като всяко момиче обичам да си купувам дрехи и джунджурийки. А дали се печели в България от волейбол? Мисля че да, ако си на нужното ниво и притежаваш умения и качества за да си в елитния спорт".

ОТКРОВЕНО

Милена с интерес очаква олимпийските игри в Лондон, вярва че и Казийски и компания ще са там. "А що се отнася до медалите - колкото повече, толкова по-добре!" Признава, че е най-благодарна на спорта, защото я изгражда като личност. "Също и че съм здрава, и че имам до себе си хора които обичам и ми помагат". А защо това, което си ти, си ти? "Защото не се влияя от чуждото мнение." Като повечето хора се бои от грешките. Хем се учим от тях, но въпреки това ни е страх. "Така е защото ставаш обект на интриги, подигравки, обиди...". Дори да спечели един милион лева, никога не би спряла да прави това, заради което е щастлива. Вярва, че всеки човек носи в себе си нещо различно и уникално. Това му е хубавото на света. А ако можеше да даде на едно новородено бебе само един съвет, какъв би бил той? "Да следва мечтите си!"

Източник: в. "Меридиан Мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Inna Lolova
премахни филтъра

+3
 
 
Браво на Милена! Освен красива, тя е умно и талантливо момиче и и пожелавам успех в спорта и в живота!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фактите и рекордите на хегемона Марица след 10-ата поредна титла
Тежък жребий за Марица! Пловдивчанки в една група с ЦСКА, Левски и Славия
ПУ "Паисий Хилендарски" стана университетски шампион по волейбол
Хегемонът продължава да изумява! Подобри собствения си национален рекорд!
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: