ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (9)
Титюков: Показахме за Европейското как българи могат да изпълнят проект с немска прецизност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 16.09.2011Коментари (4)2600
© Plovdiv24.bg
За да не провали доброто представяне, общината плати със собствени средства електронното табло, тъй като въпреки решението на Министерски съвет от 15.06.2011 за отпускане на средства за спортните обекти на Пловдив като компенсация за приетите бали със столичен боклук, и въпреки обещанието от финансовия министър, че това ще се случи - пари не бяха преведени.

"В подготовката и организацията на Европейското първенство показахме как българи могат да изпълнят проект с немска точност и прецизност". Това заяви зам.-кметът Георги Титюков тази сутрин, броени минути преди старта на първите квалификации на първенството.

В 18.30 ч. снощи министърът на спорта Свилен Нейков откри европейското първенство по гребане в Пловдив пред близо 2000 зрители, дошли специално за церемонията на Гребния канал. До него застанаха шефът на европейското гребане и консул на ФИСА Ричард Стаднюк, областният управител Иван Тотев, кметът на Пловдив Славчо Атанасов и заместник-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков.

За пръв път от 1999 година насам Пловдив е домакин на подобна престижна спортна проява. Зам.-кметът Георги Титюков, често придружаван от шефката на родната федерация Светла Оцетова и председателя на организационния комитет Иван Попов, инспектираше подготовката през целия период и следеше ремонтните дейности по уникалното съоръжение да бъдат изпълнени в срок. Гребният канал посрещна участниците от 28 държави изцяло обновен и с условия, отговарящи на всички европейски изисквания. Санираха се обекти на Гребната база, реконструира се финалната кула и трибуните, бяха изградени допълнителни места, които заедно със сега съществуващите седалки, ще предоставят възможност на близо 2 000 зрителите да наблюдават състезанията на Гребния Канал. Направиха се пет нови помещения - силови зали, стаи за допинг контрол и други под хангарите, обновиха се съблекалните, баните и тоалетните. На Гребния канал бе монтирано и ново стартово устройство, изградено от 21 тона алуминий.

Ново електронно табло, което ще показва резултатите на финиширалите участници, с големина от 37 м², бе доставено от Южна Корея. За да не провали доброто си представяне общината плати със собствени средства таблото, тъй като въпреки решението на Министерски съвет от 15.06.2011 за отпускане на средства за спортните обекти на Пловдив като компенсация за приетите бали със столичен боклук, и обещанието на финансовия министър Симеон Дянков, че това ще се случи - пари не бяха преведени.

"След края на Европейското първенство всички подобрения и закупени спомагателни съоръжения ще останат за Българската федерация по гребане. Всеки един от 5-те пловдивски клуба ще получи собствен тренировъчен център на гребната база", допълни Георги Титюков.

Днес стартовете започнаха в 9:30 ч. Финалите са в неделя от 9:30 до 15:40. Входът е свободен.

Още по темата: общо новини по темата: 18
21.09.2012
20.09.2011
19.09.2011
19.09.2011
18.09.2011
18.09.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на калпазанчо
премахни филтъра

0
 
 
много добра организация на това европейско днеска бях на гребната и всичко е супер. Само ме дразни едно нещо, че за пореден път държавата не само не помага ами даже и пречи.Сигурен съм че ако това европейско беше в София щяха да бъдат отпуснати няколко милиона които съответно щяха да потънат в знайни и не знайни джобове и лично Бат Бойко министъра на София щеше да открие европейското.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев пусна още билети за мача с ЦСКА-София, бройките са ограничени
Юноша на Ботев с нов гол за Несебър при трудно гостуване
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Капитанът на Спартак с хеттрик срещу Марково
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: