ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наградиха медиците от УМБАЛ "Свети Георги" с почетния знак на БЛС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 27.06.2011Коментари (9)3999
Изключително съм щастлив и горд като директор на УМБАЛ "Свети Георги" да посрещна днес тук медиците, които в злополучната нощ на 15 юни оказа помощ на 22-ма пострадали от катастрофата на магистрала "Тракия", девет от които останаха за лечение при нас. Това заяви изпълнителният директор на здравното заведение доц. д-р Карен Джамбазов на церемонията по награждаване на лекарите, дежурили в нощта на инцидента.

Според него признанието е за целия екип на болницата - лекари, сестри и помощен персонал, за които това е не само работа, но и призвание всеки ден. Единственият положителен факт при този трагичен инцидент е, че нашата болница доказа, че може да се справи с всякакви екстремни ситуации. Имаме отлично квалифициран състав и пациентите от цялата страна могат да разчитат на нас, добави той.

На церемония днес в болницата председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов и заместник-председателят д-р Георги Ставракев връчиха на лекарите почетния знак на БЛС и поименни грамоти. Медиците са отличени за високия си професионализъм и добрата организация между екипите.

Общо списъкът на наградените включва над 20 лекари, които в нощта на 15 юни приеха пострадалите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия", съобщиха от болницата. Те са както от Спешно отделение, Втора хирургична клиника, клиниките по неврохирургия, лицево-челюстна хирургия, изгаряния, ортопедия и травматология, така и от Центъра по образна диагностика и КАРИТ.

След близо една година на негативна кампания срещу българските лекари, която се отрази демотивиращо на съсловието, медиците в Пловдив доказаха, че в страната практикуват изключително добре подготвени професионалисти, каза д-р Райчинов. Според него те са свършили работата си според най-високите стандарти в лекарската професия.

Към момента пострадалите, които продължават да се лекуват в УМБАЛ "Свети Георги", са осем души, след като М. К. на 23 години е изписана в добро състояние, съобщи доц. Джамбазов. Остава тежко състоянието на 46-годишната А. С. от Бургас, която остава на механична вентилация в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в Университетската болница "Свети Георги". Лекарите продължават да не дават прогнози за нейното възстановяване след като тя е развила менингит, възпаление на меките мозъчни тъкани.

Другите пострадали от катастрофата са в добро общо състояние, казаха дежурните лекари. Н. В. на 21 г. от Стара Загора, на когото бяха направени две операции, се възстановява в реанимацията на Клиниката по изгаряния. На 44-годишната М. М. от Бургас й предстои втора операция в същата клиника, а нейната съгражданка М. М. на 18 години скоро ще започне физиотерапия.

Тримата пациенти в Клиниката по ортопедия и травматология се възстановяват добре, предстоят им различни пластики . Пострадалият С. С. на 52 години от Бургас ще остане на лечение в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, където му предстои нова операция на челюстта.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво и дълбок поклон пред всички лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари за самоотвержения труд по спасяването на пострадалите от катастрофата .Колкото и лошо да се изказват понякога медиите и да търсят сензации ,все един ден всеки има нужда от медицинска помощ .Трябва обаче и адекватно заплащане на техния труд ,защото това е един високоинтелегентен и специфичен труд ,който не всеки може да работи .Тук се крие много четене и труд години наред. Затова обществото е в дълг към хората от сферата на здравеопазването.Поклон още веднъж !Бъдете живи и здрави всички от УМБАЛ -"Св.Георги "Пловдив
на 27.06.2011 г.
+1
 
 
И още едно пожелание. Семействата на наградените специалисти не ядат на масата почтени знаци. Вместо знаци - Държавата да вземе да оправи заплатите в здравеопазването , щото това е световен срам !!! Дори при сегашния хал на БГ един лекар не трябва да взема по-малко от 2000 лева стартова заплата , + класове , вредни , специалност , и тн. както в нормалните страни ! Какви са тия перверзии " клинични пътеки" , от които да зависят здравните работници - дали да ядат или да стоят гладни , и да не могат да си платят сметките... ! Заплати като сегашните са безобразие на властта !!! После - "защо имало корупция..."
0
 
 
Къде са сега всички плюещи по лекарите? Защо ви няма да изразите мнение по тази новина? Къде са сега всички пишещи, колко е загубена държава нашата България? Защо не кажете какво мислите? Къде са журналистите от националните мадии, които цялата вечер след катастрофата ни занимаваха с търсене на виновни и всякакви други простотии? Да мили мразещи, тези хора са също част от България. Тези хора са тук. На тях може да се разчита, ако не дай Боже се случи отново нещо такова. Благодаря, че ги има. Благодаря, че не са напуснали поста си. Благодаря, че са Хора, макар постоянно да са плюти и хулени от невежи. Само за сведение на разните му там, хейтъри, мейтъри и не знам още какви философи. За това, че не са спали през тази нощ, а и през много други такива, лекарите ще получат по 80 ст. /ДА! Осемдесет стотинки/ към огромната си заплата от 500 - 600 лева. Тъжно да гледаш тази новина и само два коментара под нея. Много е тъжно и много е страшно, защото това горе, явно не интересува никого. ... Същият този никой или тази никоя, след ден два ще напише тук или другаде, че България е лоша страна, че нашите медици са корумпирани, че тук е едва ли не ада.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
ДЮШ на ВК Марица
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: