ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (21)
"Марица" прегази с 3:0 "Левски" в София, не дава на "сините" дори и гейм
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:28 / 04.02.2011Коментари (9)3468
© Plovdiv24.bg
Волейболистките на "Марица" продължиха наказателната си акция и в първия пролетен кръг на волейпървенството при жените. Жълто-сините от Пловдив прегазиха днес като гост тима на "Левски Волей" (София) с 3:0 в неговата зала "Сиконко", без да му дадат шанс дори за почетен гейм.
Маричанки взеха мача с 25:18, 25:17 и 25:20 като през цялата среща бяха с повече от класа над съперничките си. Пловдивчанки напълно доминираха в мача, особено в първите два гейма, които взеха закономерно с разлика.

В третата част маричанки обаче аристократично допуснаха софиянки да поведат в резултата и да водят през голяма част от гейма.

Още в началото на ІІІ гейм "Левски" изненадаха маричанки, като взеха още в началото инициативата и поведоха в резултата. Отлични изяви записа Емануела Димитрова, а две поредни точкови серии след начален удар доведоха до цели 4 точки в полза на домакините за 15:11.

Старши треньорът на "Марица" Иван Петков веднага реагира като ужилен и предприе закономерни смени. Този негов ход като чели подейства осезаемо и маричанки бързо се окопитиха. Авансът на левскарките се запази обаче до 19:18, когато Нася Димитрова изпрати топката в аут, а това доведе даде криле на "Марица" и до нови грешки на "сините". Тогава по-опитните състезателки от Пловдив бързо се възползваха от създалата се ситуация, натиснаха здраво и затвориха майсторски и победно гейма. С това гостенките постигнаха поредната си чиста победа, като в крайна сметка кършиякалийки се наложиха с 5 точки аванс в ІІІ гейм.
Пловдивчанки играха през целия мач разкрепостено, резултатно, с лекота и напълно заслужиха победата си.
Всички в "Марица" се представиха на много добро ниво и старши треньорът на тима Иван Петков не пожела да отличи никой от своите възпитанички.

След тази важна победа жълто-сините се бетонираха на второто място във временното класиране и ще чакат реванш от непобедения все още отбор на шампионките от ЦСКА (София), които им гостуват в Пловдив в следващия шампионатен кръг.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Vesela Atanasova
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: