ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Членове и симпатизанти на ВМРО – НИЕ почетоха паметта на Владо Черноземски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 10.10.2010Коментари (5)2985
©
Над 200 членове и симпатизанти на Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство (ВМРО - НИЕ) почетоха снощи във Велинград паметта на големия български герой Владо Черноземски. Състоя се невиждано за града автомобилно шествие с над 50 автомобила, които с развети знамена и натискане на клаксони преминаха по улиците на родния град на Черноземски. Веднага след това беше отслужена панахида в негова памет.

15 души се заклеха във вярност на организацията, произнасяйки свещената клетва на ВМРО - НИЕ и целувайки Евангелието, българското знаме и това на организацията.

Официални гости на тържеството бяха Петко Атанасов - председател на ВМРО - НИЕ, Георги Тренчев - зам.-председател на партията, Димитър Димитров - организационен секретар на ВМРО - НИЕ, Николай Кючуков - член на ИК на партията. В словото си пред насъбралото се множество председателят на Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство (ВМРО - НИЕ) подчерта, че е време да започнем да честваме победите и че българите винаги са оцелявали и отново България ще пребъде.

Величко Димитров Керин, известен още като Владо Георгиев Черноземски или Владо Димитров Черноземски, както и с псевдонима си Владо Шофьора е български революционер. Роден е през 1897 година в семейството на Димитър Керин и Риса Балтаджиева от чепинското село Каменица, днес квартал на Велинград. Владо Черноземски става член на ВМРО през 1922 и се включва в четата на войводата Иван Бърльо. През 1924 г. Тодор Александров го призовава в София и оттогава Владо Черноземски е на разположение на ЦК на ВМРО за изпълнение на специални задачи. Най-голямата планирана акция на усташите е бил атентата срещу сръбския крал Александър. Според първоначалния замисъл Черноземски е само инструктор на бойната група. На 9 октомври 1934 в Марсилия, след като преценява, че хърватите психологически не са в състояние да осъществят акцията и тя е пред провал, Владо Черноземски поема инициативата. Той лично прострелва смъртоносно краля на Югославия, известния българомразец Александър I Караджорджевич, като убива или ранява и част от придружаващите го официални лица. Ранен тежко от полицията и ритан от тълпата, той е откаран в полицейски участък, където е подложен на разпит. Умира същата вечер без да издаде нищо. Идентифициран е впоследствие по татуираните на ръката му изображение на череп с пресечени кости и надпис под тях В.М.Р.О. Погребан е на неизвестно място, като на погребението присъствали само двама детективи и гробари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може би е бил терорист, версии много (хървати; нацистите...) но го е направил защото този е мразил,убивал и работил против България. Но проблема не е в това, а в измислените ВМРО - Ние. Отъждествяват се с личности които принадлежат на България и на нас - българите. Същите тези които са били на поклонението явно не знаят достатъчно не само за Владо, ами и за Ванче. Нееднократно съм казвал че тези смешните от НИЕ-ВИЕ-ТЕ трябва да са вечеряли с господ че на са им съвременници, защото с политиката която водят и най вече съдружието им с комунистите, едва ли щяха са сред живите.
0
 
 
Да... наистина мина някакво голямо струпване на автомобили със знамена ВМРО из Велинград - констатирах го докато врях в 40 градусовия открит басейн :) Между другото, майни, времето е идеално за топлите басейни на открито в курорта!
+2
 
 
Защото, ако пуснеш мозъка си в действие. Може и да разбереш
0
 
 
Това не е ли тероризъм, да застреляш законния владетел на чужда държава?
0
 
 
Избори идат-требе да се думка тъпана при всяка възможност,че дано някои се излъже да им пусне бюлетинката.Дано,дано,ама надали...За три години ги опознахме достатъчно-политическо предателство към вота на пловдивчани,кражба абревиатурата и клониране на собствената си партия,пълна административна некомпетентност и още много други простотии...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Войната в Украйна
Български тенис
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Пролетни бури удариха страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: