ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С човек повече Локо се измъчи страшно много срещу Добруджа за Купата
Автор: Стойчо Генов 16:05 / 14.10.2023Коментари (7)6299
©
Отборът на Локомотив Пловдив стартира доста колебливо участието си в турнира за Купата на България през настоящия сезон. Черно-белите се класираха за 1/8-финалите, след като победиха много трудно втородивизионния Добруджа с 4:3 след продължения.

1/16-финалният двубой се игра на стадион “Дружба" в Добрич и приключи в редовното време 2:2. Повече от 90 минути пловдивчани бяха с човек повече заради изгонването на Светослав Николов.

Димитър Пиргов (7), Андриан Димитров (89) и Шериф Осман (120) се разписаха за домакините, а Бабакар Дион (41, 98), Георги Каракашев (47) и Георги Минчев (111- дузпа) бяха точни за "смърфовете".

Първият точен удар в мача бе за локомотивци в 6-ата минута. Отправи го Джовани директно от фаул, но вратарят Христо Ковачев се справи и улови.

При ответната атака Добруджа стигна до корнер. След неговото изпълнение опитният Димитър Пиргов засече с глава, при което топката тупна в земята и влезе в горния десен ъгъл на вратата на Динко Хоркаш за 1:0.

В 17-ата минута домакините останаха с човек по-малко. При борба за една топка до тъчлинията Светослав Николов удари с лакът в лицето Кристиян Пешов и главният съдия Михаел Павлов му вдигна червен картон. Първоначално реакциите от лекарския екип на Локомотив бяха за принудителна смяна и докато Александър Георгиев се готвеше да влезе в игра Пешов все пак остана на терена и продължи да играе с бинтована глава.

Пет минути преди почивката пловдивчани изравниха резултата, като това стана малко случайно. Бабакар Дион центрира от десния фланг към малкото наказателно поле. Там Георги Минчев плонжира с глава, но се размина с топката и тя влезе в мрежата зад вратаря Христо Ковачев за 1:1.

В самото начало на второто полувреме Локомотив стигна до пълен обрат в резултата. Джовани намери с дълъг пас Бабакар Дион и той от въздуха центрира в наказателното поле. Там Георги Каракашев се измъкна от опеката на Димитър Пиргов и засече с глава под напречната греда за 1:2. 

В 53-ата минута Динко Хоркаш спаси черно-белите от изравняване на резултата. Хърватинът първо отрази силен далечен шут на Емануил Манев, а при добавката на Андриан Димитров се намеси с крак и изби в корнер.

В 89-ата минута Добруджа възстанови равенството за удоволствие на своите привърженици по трибуните. При едно дълго подаване в половината на Локомотив младокът Александър Георгиев сбърка и подари топката на Андриан Димитров. Той я овладя и от границата на наказателното поле шутира с левия крак, като преди да влезе в мрежата тя рикошира в крака на футболист в червено-черен екип.

В 98-ата минута Локомотив отново поведе в резултата. Лео Сена центрира в наказателното поле, където Бабакар Дион се измъкна зад защитниците и засече с левия крак за 2:3.

В края на първото продължение Димитър Пиргов бе много близо до втори гол в двубоя. Централният защитник засече с глава центриране от фланга, при което топката удари напречната греда.

В 111-ата минута Локомотив успя да убие интригата в мача. Джовани бе изведен отляво в наказателното поле на домакините и в момента, в който центрира, бе фаулиран от Здравко Серафимов. Съдията отсъди дузпа и вдигна жълт картон на играча на Добруджа, а Георги Минчев бе точен от бялата точка за 2:4.

В последната минута Шериф Осман бе оставен непокрит и вкара за окончателното 3:4.

Локомотив игра в състав:

Динко Хоркаш (112- Кристиан Томов), Кристиян Пешов (81- Александър Георгиев), Мартин Паскалев, Георги Каракашев (106- Виан Станков), Оливер Камдем, Ивайло Иванов (115- Иван Кръстев), Лео Сена (119- Станимир Празов), Джовани (119- Пламен Петров), Бабакар Дион, Димитър Илиев, Георги Минчев.

Още по темата: общо новини по темата: 240
18.05.2024
17.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
16.05.2024
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на чичо Делю Пеевски
премахни филтъра

0
 
 
Този мач отново показа, че не ставате за нищо без помощта на престъпните съдии, спонсорирани от "българина" Адем Сотков. Имате поне 15 точки благодарение на това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Фенклубът на Локо: Да поздравим шампионите! За славата на Пловдив!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: