ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заместник-кметът Пламен Райчев отново е глобен от АДФИ
Автор: Данислава Вълкова 10:06 / 12.07.2023Коментари (1)3686
© Plovdiv24.bg
Агенцията за държавна финансова инспекция отново е глобила заместник-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев, разбра Plovdiv24.bg.  В сайта на АДФИ е поместена информация за направените проверки за периода 1 април – 30 юни 2023 г.

Финансовата инспекция е възложена за пет броя обществени поръчки с обща прогнозна стойност от 1 414 443 лв. без ДДС. При проверката са установени три нарушения на чл. 79, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Според текста на документа - възложителят е открил и провел обществени поръчки, без да са налице условията, посочени в закона. За установените нарушения са съставени и връчени на отговорното длъжностно лице 3 акта за установяване на административно нарушение.

В случая става въпрос за заместник-кмета Пламен Райчев, който е възложител и на петте проверявани обществени поръчки, а именно:

"Извършване на спешен и авариен ремонт на покрива на Детска градина "Елица“-филиал-гр. Пловдив, район "Западен“;

"Ремонт на покриви на сгради, находящи се в гр. Пловдив, по три обособени позиции“, - детски градини "Маргаритка", "Наталия" и "Осми март"

"Извършване на спешен авариен ремонт на покривната конструкция на ОУ "Душо Хаджидеков“-гр. Пловдив“;

"Спешен и авариен ремонт на дефектирали електрически табла, ведно с доставка и монтаж на климатични сплит системи в сградата на ДГ "Здравец";

"Изготвяне на работен проект и упражняване на авторски надзор по части "Благоустрояване и инфраструктура“ и "Централна трибуна“, част от Общинска инфраструктура - Стадион "Локомотив“.

Според доклада на АДФИ три (ремонтите на покривите на детските градини) от тях са неоснователно проведени на стойност 340 126 лева без ДДС. Агенцията намира, че липсват основания за необходимост от неотложно възлагане, т.е. процедурата е следвало да бъде по друг ред.

От началото на годината това е втората проверка на АДФИ и тя отново завършва с глоби, които отново се налагат на заместник-кмета Пламен Райчев в лично качество. Припомняме, че за предишния период от януари до март той отново беше глобен, като тогава АДФИ откри 19 нарушения по отношение на проведени обществени поръчки в Пловдив.

Констатациите след няколко месечните проверки бяха за едни от най-сериозните инфраструктурни обекти в града - двата стадиона на ФК “Ботев" и ФК “Локомотив", реконструкцията на “Даме Груев", "По крепостните стени на Филипопол“, саниране на 5 жилищни блока по проект за "Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради, реконструкцията на ВиК мрежи по бул. “Дунав", “Брезовско шосе" и “Изграждане на нова детска градина за 8 групи в Тракия.

Тогава според направените изчисления, ако глобите са с максимална стойност, то сумата е 85 000 лева, които той трябваше да плати от джоба си.

Разбира се Пламен Райчев има право да обжалва и предишните и сегашните наложени актове в съда, но нека не забравяме, че той освен административна със своите действия, носи и политическа отговорност като пряко назначение на кмета Здравко Димитров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
С тези "разкопки" в целия град,ако му направят проверка на всички договори от този мандат какво ли ще констатират. Защо при положение.че това е поредно нарушение му спестяват от размера на глобата и като обжалва може и да му се размине. За това всичко е в батака и носенето на отговорност за действията и бездействието са нещо имагинерно и няма адекватни наказания.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: